Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

RIVM waarschuwt voor smog komend weekend

Toegevoegd: 07-09-2023, 13.25 uur
RIVM waarschuwt voor smog komend weekend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Het komende weekend moet rekening worden gehouden met smog. De luchtkwaliteit zal minder goed tot slecht zijn, aldus het RIVM.


Met name vrijdag en zaterdag is de luchtkwaliteit waarschijnlijk slecht. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen hier last van hebben. Het RIVM adviseert hen binnen te blijven en zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt vooral in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.

Smog door ozon kan leiden tot een toename van luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen. Mensen met luchtwegaandoeningen, kinderen en ouderen zijn relatief vaak gevoelig voor smog. Neem bij klachten contact op met uw huisarts of de GGD(Gemeentelijke Gezondheidsdienst).

Het RIVM verwacht dat de ozonconcentraties op zondag 10 september ook hoog kunnen zijn, maar de verwachtingen zijn onzeker. Vanaf maandag 11 september verwacht het RIVM geen smog. Dan neemt de bewolking toe en daalt de temperatuur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren