Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten redden zwemmend paard uit Westerschelde Kruiningen

Toegevoegd: 07-09-2023, 21.48 uur
Door: Eugène Harthoorn

KRUININGEN – Meerdere hulpverleners zijn ingezet voor het redden van een paard uit de Westerschelde bij Kruiningen. Het paard is in goede gezondheid uit het water geholpen.


De brandweer en KNRM kregen omstreeks 20.10 uur de melding binnen van een paard te water in de Westerschelde. Nadat de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek dat er een paard in het water zwom. De eigenaresse kreeg het dier niet zelfstandig uit het water.

Vrijwilligers van de KNRM zijn het water ingegaan om het paard aan te lijnen. Vervolgens is het dier na enige tijd aan de kant geholpen. Het dier bleek voor zover bekend ongedeerd te zijn. Diverse omstanders zijn naar de dijk gestuurd om het dier rustig naar het vasteland te brengen. Met behulp van een passerend paard is het dier rustig geworden. De hulpverlening trok veel bekijks.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tor (10-9-2023 om 20:02)
Hulde aan onze Hulpdiensten. Het redden van mens en dier moet zoveel voldoening geven aan deze specialisten. Het paard kan hier niets aan doen. Voor dit soort incidenten hoeft geen rekening te worden afgegeven. (Belast (8-9-2023 om 17.54) Wie betaalt de miljoenenschade bij straat terreur (oudejaars avond in Nederland) Velen weten wel wie die rekening betaalt, U ook!
ikke (9-9-2023 om 10:24)
@ belast brandweer is er voor mens EN DIER Dit wordt ook vaak gezien als een oefening
Belast (8-9-2023 om 17:54)
@Ik: bestaald U of de eigenaar de rekening?
Jaap (8-9-2023 om 12:26)
Wilde waarschijnlijk met hoog water nog even gaan zwemmen om afkoeling te zoeken, gun hem dat pleziertje toch.
ikke (8-9-2023 om 10:52)
dit is dus een echt zeepaard ;-)) knappe actie toppie
Ik (8-9-2023 om 07:46)
Wat een geluk,wat zal de eigenaar in paniek zijn geweest. En fijn dat alle hulp er was voor het paard .
Cookie-instellingen beheren