Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Mobiele Eenheid beëindigt feest Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 10-09-2023, 11.06 uur - Update: 10-09-2023, 17.07 uur
Mobiele Eenheid beëindigt feest Sint-Maartensdijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - De Mobiele Eenheid (ME) heeft vannacht in Sint-Maartensdijk een einde gemaakt aan een illegaal muziekfeest. Er zijn twee aanhoudingen verricht. De geluidsinstallatie is in beslag genomen. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


Afgelopen nacht kwamen meerdere geluidsoverlastmeldingen binnen van een party die gaande zou zijn bij een natuurgebied aan de Gemaalweg. Agenten die ter plaatse poolshoogte namen, zagen dat er inderdaad een feest met luide muziek plaatsvond. Ook was er een vuur gemaakt. Er waren circa 60 bezoekers waarvan een flink deel onder invloed leek van alcohol en/of drugs. Een man die optrad als woordvoerder vertelde de dienders dat de aanwezigen geen zin hadden om te stoppen.

Hierop is door de politieleiding in samenspraak met burgemeester Sijbers van Tholen besloten op te treden. "Met de Mobiele Eenheid en vijf hondengeleiders werd een linie gevormd waarna de feestvierders achter de geluidsinstallatie gedreven werden. De installatie werd in beslag genomen en het vuur werd door de brandweer van Sint-Maartensdijk geblust. Er werd nog een korte charge uitgevoerd omdat enkele bezoekers stenen uit de grond probeerden te halen", zo vertelt de politie.

Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden ter zake belediging en het verstoren van de openbare orde. Nadat het vuur uit was en de geluidsinstallatie was afgevoerd, zijn alle politie-eenheden terug getrokken. Eén van de betrokkenen die het niet eens was met de politieactie ging vervolgens met zijn auto voor een ME-bus rijden. Hij werd hierop aangehouden ter zake rijden onder invloed van drugs. Uit de speekseltest kwam het gebruik van amfetamine naar voren. Een arts heeft twee buisjes bloed afgenomen om de mate van drugsgebruik vast te stellen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tor (10-9-2023 om 19:42)
beste Jaap, De hogere legerleiding van de politie en justitie willen geen gedoe met de media en het parlement. Er wordt dus, in opdracht, soft opgetreden. Escalatie wordt zo vermeden. Schade wordt beperkt. Met verloedering (blokkade A12) tot gevolg. Ik heb veel respect voor de straat diender. Bij alles wat de man of vrouw onderneemt wordt hij/zij gefilmd door verwende kneusjes die zich niet kunnen gedragen. Arme Hermandad. Onder aantekening dat de politieke aanstichters van dit hele, al vele jaren durende verval van de gemeenschap, gedurende de nacht gewoon warm achter kaap kont liggen. Mocht het toch uit de hand lopen, dan staan onze Kamerleden klaar om kritische vragen te stellen. Arabisch spreekwoord: "La ma gaan, La ma sitten".
Tiener van de klaas (10-9-2023 om 17:27)
Heftig? Dus ipv feestgangers bond en blauw slaan, neerzetten voor drugsgebruikers... wat stelt u voor hoe ze gaan handhaven? Niemand heeft fysieke agressie vertoond, feestgangers die al aan het lopen waren zijn meermaals met wapenstok geslagen, apparatuur is kapot gemaakt en niet ingenomen, daar waar er toestemming werd gegeven dat eigenaar zijn apparatuur zelf in mag pakken... i Dit bericht heeft geen zin... want er wordt vanuit een kant geschreven en ja.. je zou toch denken dat politie zich aan een grondwet houden... succes met het verder verrijken van je oordelen door enkel nieuws te geloven... ajuus <3
Michelle (10-9-2023 om 14:48)
Hoe zijn dei anderen 59 bezoekers onder invloed weggekomen? Met de auto?
Mike (10-9-2023 om 12:05)
Maar blokkeer je de snelweg krijg je vanwege de hitte een koude douche van de politie...
Jaap (10-9-2023 om 11:37)
Goed dat de M.E. is ingeschakeld, alleen het optreden is aan de softe kant, had veel steviger moeten zijn, ook gezien de houding van het uitschot tegenover de politie.
Cookie-instellingen beheren