Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Touw in de schroef, zeiljacht loopt vast bij Rilland

Toegevoegd: 21-09-2023, 01.00 uur
Het jacht liep vast nadat een touw in de schroef was beland.
Het jacht liep vast nadat een touw in de schroef was beland.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

RILLAND - Redders van de KNRM zijn woensdagochtend uitgevaren nadat op de Westerschelde ter hoogte van de Zimmermanweg in Rilland een zeiljacht in moeilijkheden was gekomen.


Omstreeks 11.20 uur werd alarm geslagen nadat de opvarenden van het jacht dubbel pech hadden gekregen. Bij het Nauw van Bath was namelijk een touw in de schroef van het jacht terecht gekomen en hierdoor was het jacht aan de grond gelopen.

Tegen 12.00 uur was de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert ter plekke. Nadat was vastgesteld dat er geen schade was ontstaan, werd besloten een anker uit te zetten en verder het tij af te wachten, zo meldt de reddingmaatschappij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren