Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Arrestatieteam houdt verwarde man Vlissingen aan

Toegevoegd: 26-09-2023, 17.58 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De verwarde persoon die zich dinsdag in een woning in de wijk Westerzicht in Vlissingen had verschanst, is door de politie in veiligheid gebracht. De persoon zat urenlang in een huis aan het Westerzicht en kon door leden van een arrestatieteam uit de woning worden gehaald.


Verschillende politie-eenheden stelden zich in de buurt van het huis op nadat duidelijk was geworden dat de persoon een dreiging vormde voor zichzelf en zijn omgeving. Een deel van de buurt werd afgezet met linten en de brandweer en ambulancedienst werden rond 13.30 uur opgeroepen om stand-by te staan.

De aanwezige agenten riepen de gespecialiseerde hulp in van een onderhandelaar, een arrestatieteam (AT) en een zogeheten Quick Response Team (QRT): een brandweerteam van buiten de regio dat speciaal is getraind om ingezet te worden bij incidenten met (de dreiging van) geweld.

Met behulp van een ladderwagen werd kort voor 18.00 uur een zolderraampje ingetikt waarna de verwarde persoon naar buiten kon worden gehaald door leden van het arrestatieteam. Vervolgens is deze met spoed per ambulance weggebracht.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
S. Arco (30-9-2023 om 15:29)
Goed gehandeld. Voor je het weet was hij basis arts geworden of zoiets
snelwegheld (26-9-2023 om 23:46)
Hmmm, wel erg veel inzet voor "een verwarde man" met 4 man lukt dit toch ok wel.. ?
Vlissinger (26-9-2023 om 23:46)
Dit lijkt mij een gevalletje psychose waarin iemand zeer paranoia is geworden. Dan horen ze stemmen die opdrachten geven om zichzelf of anderen (die voor hun verdacht lijken) te verwonden. Dit kan voorkomen bij mensen met schizofrenie comorbide met bijvoorbeeld een bipolaire stoornis. Zeer goed opgetreden door deze professionals. Hopelijk kan de persoon in kwestie gered worden en een goede behandeling krijgen met afgestemde medicatie. Misschien speelt drugs (wat een stoornis kan verergeren) ook wel een rol. Sterkte voor deze verwarde persoon.
Ad Jonkers (26-9-2023 om 19:33)
Dankzij de professionele inzet van vele hulpverleners is dit gelukkig goed afgelopen. Welgemeende complimenten aan alle personen die hierbij betrokken waren. Hopelijk komt de "verwarde persoon" bij een hele goede, capabele instantie terecht. Zo kan er weer aan het herstel en de toekomst van "een mens van vlees en bloed" worden gewerkt. Nogmaals chapeau.
Cookie-instellingen beheren