Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM en handhavers in actie bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 27-09-2023, 20.37 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Verschillende handhavingsdiensten en de KNRM zijn woensdagavond in actie gekomen nadat een persoon was gezien bij de Oosterscheldekering.


De bemanning KNRM-reddingboot Dorus Rijkers (station Neeltje Jans) werd rond 18.15 uur gevraagd met spoed naar het station te komen en uit te varen naar de Stormvloedkering. Ook drie eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Rijks Beveiligings Organisatie, die onder meer de Oosterscheldekering bewaakt, kwamen in actie.

Vermoedelijk draaide de actie om iemand die vanaf één van de pijlers van de kering aan het vissen was. Dit is niet toegestaan en in het verleden zijn de hulpdiensten al vaker in actie gekomen nadat vissers aan werden gezien voor personen in nood of ook daadwerkelijk in problemen waren gekomen. Of er nu iemand is aangetroffen, is niet bekend.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren