Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stroper aangehouden bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 28-09-2023, 10.14 uur - Update: 28-09-2023, 19.43 uur
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Naar aanleiding van de actie van handhavingsdiensten bij de Oosterscheldekering gisteravond is een 56-jarige man aangehouden op verdenking van stroperij. Dat meldt de politie vanochtend.


Rond 18.15 uur kwam volgens de politie de alarmerende melding binnen dat er iemand op één van de pijlers van de Stormvloedkering stond. De KNRM-reddingboot Dorus Rijkers (station Neeltje Jans) werd ter plekke gestuurd en ook drie eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Rijks Beveiligings Organisatie, die onder meer de Oosterscheldekering bewaakt, kwamen in actie.

Volgens de politie bleek al snel dat sprake was van iemand die illegaal aan het vissen was. De visser ging er vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Het gaat volgens de politie om een 56-jarige Rotterdammer die al vaker voor dit vergrijp is opgepakt. De man werd naar een politiebureau gebracht. In de omgeving werden zijn auto, visspullen en een tas met zeven vissen gevonden. Al deze zaken zijn in beslag genomen.

De PZC meldt dat dezelfde man eerder ook al eens voor een grote politieactie bij de Oosterscheldekering zorgde. De nu ingerekende Rotterdammer zou volgens de krant dezelfde zijn als de destijds 53-jarige man die in maart 2020 werd aangehouden na een zoekactie vanwege een mogelijk suïcidaal persoon op de Stormvloedkering.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (28-9-2023 om 14:41)
@Willem Wisse: Kun je nagaan wat het stropen opbrengt! (als aanvulling op de uitkering) @MB: Er zijn niet voor niks regels. De snelweg ligt er ook voor iedereen maar je mag nog steeds niet harder dan 100 (overdag). En 7 zeebaarzen is echt niet voor eigen gebruik. Daar is niks onschuldigs aan! Zeker niet omdat het levensgevaarlijk is daar. Zal niet de 1e zijn die daar naar beneden valt en de maatschappij met de kosten opzadelt. Maar daar denk je niet aan he!
Middelburger (28-9-2023 om 13:05)
@ John, weleens aan het werk geweest op de pijlerdammen tijdens onderhoud aan de schuiven medio 2010. Daar zie je pas hoe gevaarlijk het is en waarom het verboden is om te vissen daar. Ze gaan de pijlers op, wat al verboden terrein is. Buitenom dat, wat als iedereen zou gaan vissen tegen bepaalde regels in? De stropers kijken niet naar minimale maat v/d vis e.d.
MB (28-9-2023 om 12:00)
Ongelofelijk, de zee is van iedereen. Laat deze man lekker vissen en zijn eerlijk gevangen visje lekker opeten. Of moet hij ze perce terug gooien en de zelfde vis bij de visboer kopen voor een goudprijs? De schatkist zal wel weer wat mislopen want ze moeten wel zo veel mogelijk buitenlanders binnen halen die vervolgens voor ellende en de woningnood zorgen. Wat een achterlijke gedoe. En voor de visser, je bent onterecht gepakt! Je hebt niemand kwaad gedaan en je staat heel onschuldig lekker te vissen.... Zo triest dit!!!! Schaam je en denk na zielige mensen die dit verbieden
willem wisse (28-9-2023 om 10:56)
Als je uit Rotterdam naar Veere komt met deze benzineprijs en7 vissen vangt is het in mijn ogen een hobby visser en geen stroper.
john (28-9-2023 om 10:53)
O God wat een zware overtreding
Cookie-instellingen beheren