Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapend duo steelt pakketjes uit bestelbus bezorger

Toegevoegd: 12-10-2023, 11.55 uur - Update: 12-10-2023, 14.16 uur
De scooter van de verdachten werd in beslag genomen.
De scooter van de verdachten werd in beslag genomen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond in Middelburg twee mannen aangehouden nadat eerder op de avond in Vlissingen pakketjes waren gestolen uit de bestelbus van een bezorger. De daders waren gemaskerd en zwaaiden met een mes, zo laat de politie weten.


De pakketbezorger had net een pakje afgeleverd bij een woning aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen toen hij rond 18.00 uur de achterdeur van zijn werkbus hoorde opengaan. De man zag dat er mensen instapten en ging er meteen op af. "De man zag twee gemaskerde mannen uit zijn bus komen met enkele pakketten bij zich. Hij riep dat ze moesten stoppen. Toen zag hij dat één van de mannen een mes pakte en er mee zwaaide. De mannen liepen weg en stapten op een scooter waarna ze wegreden", zo vertelt de politie.

De bezorger kon het kenteken van de scooter onthouden en doorgeven aan de politie. Via het kenteken kwam de politie een Middelburger op het spoor die al eerder in aanraking kwam met politie en justitie. In een studentenflat aan de Kanaalweg in Middelburg hielde de politie twee 18-jarigen uit Middelburg en Vlissingen aan als verdachten. 
Er werden in de woning geen pakketjes gevonden. De pakketdienst regelt verder de afhandeling van de weggenomen pakketjes, zo laat de politie weten. De verdachten zijn ingesloten. De scooter van de verdachten is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (14-10-2023 om 19:11)
en weer een ''goed '' gesprek'' zeker .verdorie met al dat softe gedoe gaat het steeds meer mis .straf eens harder dan nu en ook alle kosten laten betalen .nu draait de meeste keren de belasting betaler er voor op .die raken deze softe aanpak steeds meer beu weet ik bijna zeker .ze denken tegenwoordig maar dat ze met alles weg komen ,erg genoeg .daarom is er steeds meer criminaliteit
job (14-10-2023 om 14:50)
En nu gaan ze wel met zn tweeen rijden? Zal wel niet. vind de bank te duur.
Jac (13-10-2023 om 11:49)
Wat een sukkels, ga je een pakjesbezorger beroven en dan rij je met een geregistreerd nummerplaatje op je scooter. Als alle criminelen zo stom zouden zijn heeft de politie het een stuk makkelijker.
R (12-10-2023 om 20:36)
Ik weet wie de bezorger is. Lieve knul met even lieve ouders
Juriste (12-10-2023 om 16:06)
Gelijk uit de studentenflat flikkeren, staan zat jongeren te wachten op woonruimte
Jo de Koeck (12-10-2023 om 16:02)
Goh, hebben ze ook al studies om dat te leren? Of was het een schriftelijke cursus?
Cookie-instellingen beheren