Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 96 km

Asielzoeker wil door Westerscheldetunnel lopen

Toegevoegd: 17-10-2023, 18.14 uur
Asielzoeker wil door Westerscheldetunnel lopen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft dinsdagmiddag een Afghaanse asielzoeker opgepikt die via de Westerscheldetunnel (N62) naar de overkant wilde lopen. 


Kennelijk snapte de vluchteling niet dat de tunnel niet bedoeld is voor voetgangers. Nadat de man was gespot, werd één rijstrook in de tunnel afgekruist. Ook werd een snelheidsbeperking ingesteld. De wijkagenten van Terneuzen hebben de man opgehaald en overgebracht naar het politiebureau.

De Koninklijke Marechaussee heeft zich verder over de man ontfermd. Hij is doorverwezen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel. Om hier te komen kreeg hij van de agenten een vrij-reizenkaart en een routebeschrijving met uitleg over het reizen per trein en bus in Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (19-10-2023 om 14:19)
het word steeds gekker in Nederland .een vrij reizen kaart .krijgen wij die ook wanneer we door de tunnel gaan lopen .dan gaat het nog druk worden ,want zoals meerdere hier aangeven zijn er genoeg mensen hier die ook veel moeite hebben om het reizen met openbaar vervoer te betalen als er al openbaar vervoer in de buurt is
Raar (19-10-2023 om 06:51)
Denk die ambtenaar nu echt dat hij naar Ter Apel gaat reizen? Ze hadden hem beter naar Rotterdam kunnen brengen, en dan op een boot naar Aziƫ zetten.
een inwoner (18-10-2023 om 13:14)
Lees ik het nou goed ?????? Gratis Reizen ??? Er zyn in nederland zoveel gezinnen die de bus niet eens kunnen betalen BIzar triest
Meedenker (18-10-2023 om 12:11)
Ahum: En denken ze nou werkelijk dat deze man naar Ter Apel gaat, volgens mijn bescheiden mening stapt deze man onderweg gewoon even uit om in de anonimiteit te verdwijnen.
Epic Fail (18-10-2023 om 10:49)
Verdwaald zeker, de tunnel naar het VK ligt iets verderop.
Loes (18-10-2023 om 08:04)
Nee die snappen meer niet hoe het is om hier te leven veel mensen hadden vertraging.
Cookie-instellingen beheren