Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Mannen aangehouden voor wapenbezit

Toegevoegd: 21-10-2023, 07.27 uur - Update: 21-10-2023, 11.37 uur
Een deel van de aangetroffen wapens.
Een deel van de aangetroffen wapens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden die in het bezit waren van wapens. Eén van de twee had ook drugs bij zich. De auto van de ander werd in beslag genomen na de vondst van een verborgen ruimte in diens voertuig.


Op de Axelsestraat in Terneuzen hielden agenten rond 01.00 uur een 50-jarige man uit Terneuzen aan die in het bezit was van een vlindermes en een gebruikershoeveelheid speed en heroïne. Hij verborg de spullen onder zijn kleding, maar de agenten vonden tijdens controle de verboden goederen en namen deze in beslag. Deze man werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal vanwege het overtreden van de Wet wapens en munitie.

De tweede verdachte, een 23-jarige Terneuzenaar, werd rond 02.00 uur aangehouden in de buurt van de brug Sluiskil. Deze man viel op doordat hij vreemd geparkeerd stond. Hij had in zijn auto binnen handbereik twee dolken, een stootmes/dolk welke dubbel geslepen kanten had, een busje peperspray en een stiletto liggen. In de kofferbak troffen de agenten nog een hakbijl aan.

"Na verder zoeken in de auto troffen wij een verborgen/geprepareerde ruimte aan die enkel via de achterbank bereikbaar was. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. De man is door ons aangehouden en overgebracht naar Torentijd in Middelburg. Daar zal hij vandaag worden gehoord door de recherche", zo laat de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mark (22-10-2023 om 20:31)
@piet polletiek. wie gaat er snecht om 2 uur een hakbijl kopen bij een gesloten bouwmarkt? een kabelmes meehebben om kabels te pellen, maar geen kabels bij hebben? en een service wagen die vol schroevendraaiers ligt is een werktuig. monteurs lopen daar niet mee in het café op zaterdag avond. zo te horen denk je zelf behoorlijk krom en niet rationeel
Peter (22-10-2023 om 13:33)
idd Jaap; in de torentijd lekker gamen en naar Rambo kijken, nee nee;
Piet Polletiek (22-10-2023 om 11:57)
Ik zou vanwege die bijl een advocaat in de arm nemen, dit gereedschap en wordt ten onrechte als wapen bestempeld. Als je geen bijl thuis heb om snoeiwerk te verrichten, dan zou je die niet eens kunnen gaan kopen bij de bouwmarkt en naar huis vervoeren! Zijn ze bij justitie niet een beetje dol gedraaid??? Een monteur zou ook niet meer met gereedschap over straat mogen gaan, want schroevendraaiers zijn in de ogen van politie toch steekwapens? Een kabelmes om kabel af te pellen. Ik voel het als een plicht om dit soort acties van politie aan de kaak te stellen. Het is tevens een aantasting van de privacy. Mag je dan niet meer onderweg zelf je auto repareren en verplicht zijn de Wegenwacht te bellen, waar je soms uren op moet wachten??
corrie (22-10-2023 om 10:53)
Dat is het dan een bekeuring die niet betaald wordt en op naar de volgende aankopen
Ik (22-10-2023 om 08:32)
Helemaal mee eens Jaap. Ik denk dat de politie er ook zo over denkt,enkel ze mogen niet zoveel. Zet ze in een werkkamp met boeien rond de voeten en af en toe flink de zweep erover heen.
Jac (21-10-2023 om 19:50)
@Jaap: en zo ben je geworden dat wat je juist probeert te bestrijden. Wel weer goed werk van de politie.
Cookie-instellingen beheren