Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Gaslekkages in Philippine, Poortvliet en Vlissingen

Toegevoegd: 23-10-2023, 19.17 uur
Het gaslek bij de Vlissingse Boulevard.
Het gaslek bij de Vlissingse Boulevard.
© Foto: Ingezonden
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op locaties in Philippine, Poortvliet en Vlissingen zijn maandag gaslekkages ontstaan. De brandweer rukte telkens met spoed uit om de situatie veilig te stellen.


Het eerste gaslek was dat in Poortvliet. Bij de Bram Groenewegeweg werd rond 11.15 uur een lekkage ontdekt in een gasleiding. Hierop werden zowel de brandweer als de politie ter plekke gestuurd. Ook het nutsbedrijf werd gewaarschuwd. Kort voor 14.00 uur werd het gaslek in Vlissingen gemeld. Dit bevond zich bij een hotel aan de Boulevard Bankert. De dagdienstploeg van de Middelburgse post Stromenweg rukte met spoed uit. Medewerkers van het energiebedrijf hebben graafwerkzaamheden verricht om het lek definitief te kunnen dichten.

De melding in Philippine kwam rond 14.50 uur vanuit het Ankerhof. Hier zou een gaslek zijn ontstaan tijdens het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Volgens de brandweer was sprake van een forse lekkage. Nadat het lek provisorisch was gedicht, is de komst van het nutsbedrijf afgewacht. Nadat het energiebedrijf de situatie veilig had verklaard, kon de brandweer terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (24-10-2023 om 12:02)
Ik zag op het nieuws dat het graven veelal door minder comunicatieve arbeidsmigranten worden gedaan en dat er ook veel scheelt aan hun arbeidsomstandigheden en de beloning en bescherming.(ppe). Het hinderlijke is dat wanneer er schade ontstaat de bedrijven die de kabels leggen mekaar in eerste instantie beschuldigen. Ik blijf me afvragen waarom 2 kabels leggen voor hetzelfde doel. In mijn fantasie zie ik 1 kabel met verschillende kabels erin. Dat is dan ook 1x graven en 1x boren en aansluiten .
mar (24-10-2023 om 11:42)
Staat op OZ dat gemeenten en nutsbedrijf het nu wel zat zijn,, zo dikwijls dat dit gebeurd. Werknemers uit Oost EU, verstaan de taal niet, maken veel uren en onderbetaald. En @Hillebregt dat kan je niet exact bepalen, soms liggen die leidingen niet precies wat het plan aangeeft en ze schieten die glasvezel van de ene naar de andere kant en dan kan het zijn dat je dit krijgt, te veel, te vaak.
Wim (24-10-2023 om 07:31)
Net in het nieuws geweest ondeskundig graafwerk, gaat een keer goed mis
Hillebregt (24-10-2023 om 07:06)
In de meeste gevallen van een gaslekkage blijkt de aanleg van glasvezel de boosdoener te zijn. Gebruikt dan niemand het infrastructuur dat daar onder de grond ligt ? Of wordt er maar lukraak gegraven op hoop van zegen??
Dre (23-10-2023 om 23:02)
En het zal wel weer is niet de glasvezel… ze boren ook door alles heen die gasten
Cookie-instellingen beheren