Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Storm Ciarán bereikt donderdag Zeeland: code geel

Toegevoegd: 31-10-2023, 15.06 uur
Storm Ciarán bereikt donderdag Zeeland: code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdag trekt storm Ciarán over ons land. Het KNMI heeft voor vrijwel het gehele land code geel afgekondigd vanwege de zware windstoten die worden verwacht.


Vanaf de tweede helft van de ochtend worden uit zuidelijke richting windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur voorspeld. In de kustgebieden kunnen de windstoten een kracht hebben tot 100 kilometer per uur. In Zeeland moet rekening worden gehouden met windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. Pal aan zee gaat het om windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur.

In de loop van donderdagavond beperken de zware windstoten zich tot de kustgebieden. In de nacht naar vrijdag neemt de wind verder af. Code geel geldt vooralsnog voor Zeeland alleen tussen 09.00 en 13.00 uur op donderdag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren