Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

ANWB: Blijf tijdens storm Ciarán thuis

Toegevoegd: 01-11-2023, 17.16 uur
ANWB: Blijf tijdens storm Ciarán thuis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De ANWB adviseert donderdag zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege de gevaarlijke weersomstandigheden. De verwachte storm kan voor hinder en vertraging zorgen in het verkeer.


Door de regen en de verwachte zware windstoten kan de vertraging donderdag in het verkeer snel oplopen. Bij regen houden automobilisten volgens de ANWB meer afstand en de verwachte zware windstoten maken het dan extra onstuimig. Daarnaast kunnen bomen sneller omvallen omdat ze nog vol in het blad staan. Daarom adviseert de ANWB daar waar mogelijk thuis te werken.

De Veiligheidsregio Zeeland ( VRZ) besteedt ook aandacht aan de storm en wijst op de noodnummers. Mocht er een boom op privéterrein op omvallen staan of omgevallen zijn dan vraagt de VRZ om dit zelf op te lossen. Mochten er onderdelen van een woning of een pand losraken dan kan het nummer van de brandweer worden gebeld (0900-0904). Bij een omgevallen boom op de openbare weg wordt er geadviseerd de gemeente in te lichten. Bij levensbedreigende situaties kan er naar 112 gebeld worden.

Daarnaast deelt de VRZ nog enkele tips. Zo wordt er geadviseerd om ramen en deuren dicht te doen en luiken vast te zetten. Zet tuinmeubelen daar waar mogelijk binnen of vast en parkeer geen auto’s in de buurt van bomen en schuttingen.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N.B (3-11-2023 om 12:23)
@Raar Er wordt ook geschreven: "daar waar mogelijk......". Niet iedereen die thuis werkt is een ambtenaar.
Raar (2-11-2023 om 11:19)
Niet iedereen is ambtenaar, en kan thuiswerken.
Drica (2-11-2023 om 10:59)
De fietsers zullen volgens OZ echt tegenwind ondervinden ik hoop niet dat de deelnemers gaan behoren tot losvliegende objecten imo zou het uit veiligheidsoverwegingen moeten worden afgelast want daar op die brug krijgen ze de volle lading. Ik wens de bikkels suc6.
p (1-11-2023 om 19:37)
Wel raar dat dan een "wedstrijd" als het NK tegenwind fietsen net extra gepromoot word.!!!
Cookie-instellingen beheren