Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Omwonenden tijdelijk huis uit om gaslek Vlissingen

Toegevoegd: 13-11-2023, 18.27 uur - Update: 13-11-2023, 18.55 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bewoners van huizen aan de Kalkoensprenk is maandagavond gevraagd uit voorzorg hun woningen te verlaten vanwege een gaslek in de buurt. Uiteindelijk kon het lek zonder verdere incidenten worden gedicht.


Vanaf de Nieuwe Zuidbeekseweg werd rond 17.10 uur een sterke gaslucht geroken. Vervolgens werd de brandweer van Koudekerke ter plaatse gestuurd om metingen te doen. Op een terrein tussen de Nieuwe Zuidbeekseweg en de Flamingoweg werd vervolgens een gaslek ontdekt dat bleek te zijn ontstaan bij graafwerkzaamheden.

Direct nadat het lek was gelokaliseerd, werd de omgeving afgezet. Agenten gingen bij de bewoners van de Kalkoensprenk langs de deuren om hen te waarschuwen. Er was geen acuut ontploffingsgevaar maar men werd uit voorzorg toch aangeraden naar buiten te gaan. De brandweerlieden wisten het lek vrij snel provisorisch te dichten. Medewerkers van het energiebedrijf zijn ter plekke gekomen om het lek definitief te dichten.

Na een goed uur kon het naastgelegen parkje weer worden vrijgegeven en kregen de omwonenden het bericht dat de situatie weer veilig was.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren