Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Politie waarschuwt voor inbraken tijdens Sinterklaasintocht

Toegevoegd: 16-11-2023, 17.12 uur
Politie waarschuwt voor inbraken tijdens Sinterklaasintocht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Inbrekers grijpen graag in de herfst- en wintermaanden kunnen kans. Organisatie Burgernet deelt enkele tips om een woninginbraak te voorkomen.


Komende periode worden er verschillende festiviteiten gehouden rondom Sinterklaas en andere feestdagen. Daarom deelt Burgernet meerdere tips om het het dievengilde niet te makkelijk te maken. Zo is het verstandig om te doen alsof je thuis bent. Dit kan je doen door onder andere automatische verlichting te regelen. Daarnaast is het belangrijk ramen en deuren altijd op slot te doen. Hierbij moeten het tuinhek en de schuur niet worden vergeten. Ook is het niet verstandig om ladders, containers of andere spullen in je tuin te zetten. Dit kan als klimmateriaal worden gebruikt door de inbrekers.

Bij het zien van een verdachte situatie wordt er gevraagd direct alarmnummer 112 te bellen. Geef in het gesprek zo veel mogelijk details, denk hierbij aan een vervoersmiddel, kleding en een vluchtroute. Mocht u toch het slachtoffer zijn geworden van een woninginbraak, dan kan er 0900—8844 worden gebeld om aangifte te doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dingus (17-11-2023 om 14:06)
zwarte piet in het land en de kans op inbraken wordt vergroot, wat noet er meer gejat worden als sinterklaas met zn pietjes aankomt in dit heerlijke holland met zijn eigen echte volksfeestjes waar menig bejaard nederland ook nog steeds blij van wordt een WINTERPEEN .. doe in godsnaam normaal en hou ons volksfeest in ere waar menig nederlander nog van geniet !
john (17-11-2023 om 06:30)
Dus als je een ZWARTE PIET ziet lopen die is dan al verdacht
Cookie-instellingen beheren