Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie voor de kust bij Dishoek

Toegevoegd: 18-11-2023, 18.58 uur - Update: 19-11-2023, 20.20 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Voor de kust bij Dishoek heeft zaterdag aan het einde van de middag een zoekactie plaatsgevonden. Uiteindelijk bleek sprake te zijn van loos alarm.


De vrijwilligers van het KNRM-reddingstation Breskens kregen rond 17.00 uur de melding dat in zee (mogelijk) iemand in problemen was gekomen dan wel vermist was geraakt. Hierop werd met de reddingboot Zeemanshoop koers gezet richting Walcheren. Ook een vaartuig van Rijkswaterstaat koerste richting Dishoek.

De KNRM voer een half uur langs de kust tussen de Koopmanshaven in Vlissingen en de vuurtorens bij de Kaapduinen in Dishoek voordat de redders rond 17.45 uur weer terugkeerden naar Breskens. Toen de reddingboot onderweg terug was naar het station bleek dat sprake was van een reguliere zwemmer die inmiddels veilig op de kant was. Loos alarm dus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren