Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Pakjesboot in problemen door laag water Vlissingen

Toegevoegd: 18-11-2023, 20.07 uur
Dankzij een reddingboot en een loodsboot konden Sint en zijn Pieten alsnog aan wal.
Dankzij een reddingboot en een loodsboot konden Sint en zijn Pieten alsnog aan wal.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De pakjesboot van Sinterklaas is zaterdag in Vlissingen in problemen gekomen doordat het water in de haven te laag stond. De boot liep vast maar kon zelf loskomen. Wel moesten de Sint en zijn pieten op een alternatieve manier aan wal worden gebracht. Dat meldt de KNRM.


Volgens de redders van het KNRM-station Cadzand, die waren gevraagd om de Vlissingse Sinterklaasintocht te begeleiden, bleek tijdens het binnenvaren van de haven dat het water te laag was. "De pakjesboot liep daadwerkelijk aan de grond en kon niet verder naar binnen varen. Gelukkig kon de pakjesboot wel zelfstandig achteruit weer naar open water varen", zo meldt de KNRM.

De reddingboot van de KNRM en de loodsboot Endeavour werden ingezet om Sinterklaas en zijn pieten alsnog aan wal te brengen zodat het kinderfeest alsnog door kon gaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sint Fan (19-11-2023 om 11:57)
Kick out zwarte piet heeft natuurlijk gezorgd voor extra laag water :-) Lang leve de KNRM
Cookie-instellingen beheren