Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kinderen leren over risico's in en om het huis

Toegevoegd: 21-11-2023, 10.26 uur
Door: Eugène Harthoorn

GOES - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) test de komende weken een nieuw concept waarbij zij basisschoolleerlingen in contact brengt met zogenoemde ‘Risk Factory’s’. Via de pilot ‘De Zeeland Veilig Zone’ hoopt de Veiligheidsregio kinderen bewust te maken van risico’s in en om het huis.


Deelnemers worden op het Veiligheidspark van verzekeringsmaatschappij ZLM meegenomen in verschillende scenario’s. Zo wordt onder andere geleerd hoe je moet bellen met het alarmnummer 112. Daarnaast is er een woonhuis gesimuleerd waarbij verschillende risico’s zichtbaar worden. Hierbij valt te denken aan het opladen van een elektrische fiets binnenshuis.

De jeugd kan ook in een speciale ‘rookkamer’ ervaren hoe het is als een woning vol rook staat. Hierbij wordt de kinderen ook duidelijk gemaakt dat mensen eerder overlijden door rook dan door vuur. Daarbij wordt aan de basisschoolleerlingen ook uitgelegd waarvoor rook- en CO-melders dienen en hoe deze gemonteerd dienen te worden. 

De aanwezige medewerker van Veiligheidsregio Zeeland gaat ook met de kinderen in gesprek en deelt ervaringen. De pilot duurt drie weken. In totaal zullen elf basisschoolklassen met leerlingen uit de groepen 7 en 8 deelnemen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (21-11-2023 om 15:41)
Een initiatief dat een grote pluim verdient, geen twijfel mogelijk! @Jac, ach de "nobele commerciële bedoelingen" van verzekeraar ZLM vind ik absoluut geen bezwaar.
Jac (21-11-2023 om 12:25)
Das beter dan een lesprogramma op de iPad. Zelf kijken en ervaren maakt meer indruk en blijft de "lesstof" beter hangen. Dat het ietswat verkapte reclame is voor de ZLM nemen we dan maar op de koop toe :-)
Cookie-instellingen beheren