Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

30 Miljoen aan cocaïne gevonden in haven Vlissingen

Toegevoegd: 21-11-2023, 19.08 uur
De drugs zat in een lading bananen.
De drugs zat in een lading bananen.
© Foto: Douane
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN  - De Douane heeft dinsdag tijdens een controle een partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. In totaal zijn 400 pakketten aangetroffen met een straatwaarde van circa 30 miljoen euro.


De verdovende middelen zijn aangetroffen tussen een lading bananen afkomstig uit Ecuador. Deze waren bestemd voor een bedrijf in Duitsland dat waarschijnlijk niets te maken heeft met de smokkel. Vanwege de vondst was er gedurende de operatie verscherpt toezicht in het havengebied van de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben een ondersteunende rol gespeeld in het bewaken en beveiligen.

De verdovende middelen zijn inmiddels opgehaald en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maf kees (23-11-2023 om 19:38)
Krijg nu wel zin in een nakkie.
Lezer (22-11-2023 om 23:50)
30 miljoen euro.Doorlaten en afleiden !!! En ongezien 1 miljaard binnen halen Vier maar u feest..... wees maar trots.......
Drica (22-11-2023 om 11:10)
Weer heel mooi nieuws! Ze kunnen mi op deze voet doorgaan om te voorkomen dat die troep via onze havens schade aan de mensheid toebrengen. Ik heb al meer dan een jaar geen baan in welke uitvoering gekocht of gegeten want ik verwacht dat er ooit met die troep gevulde bananen de pakketjes zullen vervangen. hoewel het natuurlijk niet te hopen is want je zal maar happen in zo een gevulde banaan. Verder vertrouw ik niets uit Equador door de vele drugs die daar vandaan overal in worden verborgen. Ik was de vorige week in de Supermarkt en zag blanke tijgergarnalen uit Equador, ik moest gniffelen in mezelf! @Vlissinger: deze troep wordt niet in Euro gemaakt maar veelal in de binnenlanden van ZA waar de blaadjes een bepaalde bewerking ondergaan.
Vlissinger (22-11-2023 om 07:42)
@Willem, wat je nu typt is iets van jaren terug. Als je een beetje was bijgebleven, dan had je geweten dat de drugsvangst nu vele malen hoger is door de nieuwe technieken die worden toegepast. Drones is er één van. Het probleem voor de drugskartels is zelfs zo groot geworden dat er zelfs al Mexicanen in Nederland zijn aangetroffen, die het spul ter plekke komen maken. Ook dit weet men en dus ook in dit segment wordt de pakkans vergroot. Neemt niet weg dat er nog wel eens een drugspartij aankomt, maar dat is nu echt mondjesmaat. Het bewijs is de steeds groter wordende omvang van de partijen.
Ad Jonkers (21-11-2023 om 20:02)
Wat zou een smokkelaar zijn zonder bananen? Inderdaad een dealer zonder handelsvoorraad....... Gewoon zo doorgaan, het gaat de goede kant op!
Willem (21-11-2023 om 19:23)
Als je al die voorraden ziet die in beslag worden genomen neem ik aan dat er in Europa meer verslaafden rondlopen dan dat er vast zitten. Europa gaat naar de donder door drugs- en vluchtelingenimport. Nuchtere werkers moeten het geld verdienen waarvan het grootste deel naar de belastingen gaat. En het niet onderschepte drugstransport zal vele malen hoger zijn. Productie kost niets, de opbrengst is torenhoog, evenals de ellende van de verslaafden. De kartels varen wel bij het linkse Europeese beleid.
Cookie-instellingen beheren