Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bemanning loodsboot Domburg geëvacueerd met helikopter

Toegevoegd: 24-11-2023, 18.24 uur
Bemanning loodsboot Domburg geëvacueerd met helikopter
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE – De vier bemanningsleden van de loodsboot bij Domburg worden op dit moment geëvacueerd. De Kustwachthelikopter wordt hiervoor ingezet.


De vier bemanningsleden dobberen al enkele uren rond voor de kust tussen Westkapelle en Domburg . Eerder op de dag kreeg de catamaran te kampen met een motorprobleem. Hierdoor kon de boot niet meer op eigen gelegenheid verder varen. Meerdere reddingsboten werden ingezet.

Aan het begin van de avond werd de Kustwachthelikopter naar de boot gestuurd om de bemanning van boord te halen. De vier bemanningsleden zullen via de ‘highline’ aan boord van de helikopter worden gehesen.

De woordvoerder van de Nederlandse Kustwacht laat desgevraagd weten dat ze de loodsboot laten driften en op een later moment zullen afslepen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren