Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Illegaal vuurwerk en (nep)wapens aangetroffen bij invallen Hoek

Toegevoegd: 24-11-2023, 22.21 uur
Er werden meerdere (nep)wapens aangetroffen.
Er werden meerdere (nep)wapens aangetroffen.
© Foto: Wijkagenten Terneuzen
Door: Eugène Harthoorn

HOEK – De politie heeft donderdag en vrijdag bij invallen in woningen in Hoek illegaal vuurwerk, (nep)wapens en een boksbeugel tegen.


Volgens een wijkagent van gemeente Terneuzen heeft de politie de invallen gedaan naar aanleiding van informatie uit de wijk. Volgens de informatie zou er in de woningen Cobra’s en Shells liggen. Dit betreft illegaal vuurwerk en zorgt voor veel overlast, aldus de politie. Tijdens de zoekingen kwamen de dienders ook een aantal, niet van echt te onderscheiden, wapens tegen en een boksbeugel. De politie heeft niemand aangehouden omdat de identiteit van de verdachten al bekend zijn. De meerderjarige personen zullen op een later moment verhoord worden.

De officier van justitie zal een beslissing nemen in de afhandeling. De wijkagent geeft enkele voorbeelden. Zo staat er op het bezit van 1 tot 7 Shells of Cobra’s een taakstraf van 60 uur en een boete. Daarnaast wordt er een vermelding gemaakt op het strafblad. Voor bezit van wapens kan het boetebedrag oplopen tot 750 euro. Ook hier komt nog een vermelding op het strafblad bij.  Celstraffen tot 6 maanden zijn een risico bij herhaling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (26-11-2023 om 11:03)
Ad je vraagt om iets direct te verbieden terwijl het al verboden is. En handhaven dit artikel is tot stand gekomen omdat ze het aan het handhaven waren. Misschien eerst je koffie drinken en daarna een bericht plaatsen.
Ad Jonkers (25-11-2023 om 16:03)
@Bram. Verbieden is 1 ding. Handhaven en streng straffen het logische vervolg!
snor (25-11-2023 om 15:37)
Cel straffen bij herhaling????,gelijk korte metten nemen .,is al een zooitje genoeg ,op hoek,dagelijks snelheids overtredingen,zeg er niets van ,of jij krijgt een grote mond,of een mes??
Bram (25-11-2023 om 14:32)
Ad Jonkers, dit vuurwerk is al verboden dus waar heb je het over?
Justitia (25-11-2023 om 14:13)
AJ Voor de laatste zin : even Den Haag bellen, dat is het goede adres.
Ad Jonkers (25-11-2023 om 07:11)
Vraag van de politie aan de eigenaren; "U heeft alles al in huis voor de komende feestdagen?"........ Vuurwerk per direct verbieden en heel streng handhaven!
Cookie-instellingen beheren