Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagenchauffeur aangehouden bij ongeval Provinciale weg Zuiddorpe

Toegevoegd: 27-11-2023, 09.02 uur
Door: Eugène Harthoorn

ZUIDDORPE – De politie heeft maandagmorgen een vrachtwagenchauffeur aangehouden voor het vermoeden van het rijden onder invloed. De chauffeur was betrokken bij een ongeval op de Provinciale weg bij Zuiddorpe.


Het ongeval gebeurde omstreeks 07.40 uur. Door onbekende oorzaak kwamen een vrachtwagen, bedrijfsbusje en een personenauto met elkaar in botsing. Meerdere eenheden van de politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plekke. De medewerkers van de ambulancedienst hebben één persoon meegenomen naar het ziekenhuis.

Nadat er bij alle betrokkenen een blaastest was afgenomen, bleek dat de vrachtwagenchauffeur vermoedelijk te veel gedronken had. De chauffeur is aangehouden op basis van artikel 8. De auto en het busje zijn door bergingsbedrijf Kuzee afgesleept en hadden volgens de politie zware schade.

 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (29-11-2023 om 10:38)
@Bewoner, in dit geval is de vrachwagenchauffeur de dupe van de fout van een ander, maar... dat neemt niet weg dat hij met teveel alcohol op in zijn vrachtwagen is gestapt. Misschien was hij scherper geweest als hij nuchter was, misschien heeft het er helemaal niets aan toegedragen, maar je hoort simpelweg niet met teveel alcohol op aan het verkeer deel te nemen. Punt.
Auto (29-11-2023 om 10:19)
Goede actie! Hopelijk geeft de rechter heb een goede straf, en geen taakstrafje.
Bewoner (28-11-2023 om 07:18)
De bestuurder van het witte busje had geen voorrang verleend aan de vrachtwagen die van links kwam. Waardoor deze bestuurder de vrachtwagen niet heeft gezien is onduidelijk. Als het busje niet de weg was opgereden was de vrachtwagenchauffeur niet betrokken geraakt bij een ongeval, en had deze dus ook niet een blaastest moeten doen. Heeft de vrachtwagenchauffeur nu pech of geluk bij een ongeluk dat hij geen rijbewijs meer heeft, is
john (27-11-2023 om 14:49)
Rijbewijs kwijt ,werk kwijt en dat op zijn en dat op zijn 63 jarige leeftijd ,het verstand komt niet altijd met de jaren zo te
fietser (27-11-2023 om 10:32)
Wow en dat op een 60km/u weg. Er wordt daar vaak harder gereden en dom van de chauffeur van de vrachtauto om te rijden met mogelijk alcohol op. Zal zijn baas niet blij mee zijn. Sterkte voor allemaal.
jacob (27-11-2023 om 10:11)
Indien de vrachtwagen chauffeur werkelijk onder invloed was resteert er maar één straf en dat is rijbewijs voorgoed afpakken. En een hele zware boete er bovenop je bent een dwaas als je met zo'n kolos gat rijden.
Cookie-instellingen beheren