Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Volgende week maandag NL-testbericht

Toegevoegd: 27-11-2023, 09.40 uur
Volgende week maandag NL-testbericht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Volgende week maandag zal er weer een NL-testbericht worden verzonden. Dit bericht wordt twee keer per jaar verstuurd.


De overheid zal dit bericht rond 12.00 uur versturen. Het doel is om te ervaren hoe het is om zo een bericht te ontvangen. Bij het ontvangen van het bericht hoef je niets te doen. Het bericht wordt op de eerste maandag van juni en december verstuurd. In het bericht staat duidelijk dat het om een testmelding gaat.

Bij het ontvangen van een echte NL-alert is het belangrijk om het bericht goed te lezen en te doen wat er staat. Daarnaast is het ook belangrijk anderen te informeren dat er sprake is van een noodsituatie. Het kan namelijk voorkomen dat de ander het bericht nog niet heeft gezien.

NL-alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt bij noodsituatie. Je ontvangt deze melding op een mobiele telefoon. Ook bij een overbelast mobiel netwerk krijg je deze melding. De meldingen zijn ook zichtbaar op openbare schermen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren