Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsers gewaarschuwd bij fietsverlichtingsactie in Zierikzee

Toegevoegd: 27-11-2023, 09.49 uur
Bij de actie werkten meerdere instanties samen.
Bij de actie werkten meerdere instanties samen.
© Foto: Politie Oosterscheldebekken
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – De politie heeft vanmorgen met meerdere instanties een fietsverlichtingsactie gehouden in Zierikzee. De fietsers die zonder verlichting reden, kregen een waarschuwing.


De actie werd gehouden in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, de ZLM en de jeugdboa van gemeente Schouwen-Duiveland. De preventieve actie was gericht op het bewust worden van het gevaar in het verkeer wanneer er zonder verlichting gefietst wordt. De fietsers kregen vandaag een waarschuwing een gratis verlichtingssetje.

Agenten van het politiebasisteam Oosterscheldebekken melden dat zij veel fietsers zonder licht zien rijden en dat het in bepaalde weersomstandigheden erg gevaarlijk kan zijn. De boeten voor het fietsen zonder verlichting is 69 euro inclusief administratiekosten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Janssen (28-11-2023 om 08:09)
En morgen bij controle een boete? Kom ze bijna dagelijks tegen: zwarte fiets, zwarte kleding, geen verlichting en aan de verkeerde kant van de weg. De nachtmerrie van mede fietspadgebruikers. Tenminste verlichting kan je verplicht en beboetbaar stellen.
Ton (27-11-2023 om 17:58)
Een waarschuwing, wat een flauwe kul, toen ik klein was kreeg je ook een waarschuwing als je licht het niet deed en dat is ruim 50 jaar geleden. En ik weet zeker dat er voor die tijd ook al werd gewaarschuwd. Gelijk een bon uitschrijven, iedereen weet dat hij/zij goede verlichting moet voeren als het donker is. Hier krijgen ze zelfs een "beloning", een lampensetje, te gek voor woorden eigenlijk.
Rene (27-11-2023 om 10:45)
Dat waarschuwen mag zo onderhand ook wel eens tot het verleden behoren. Fietsers zijn (terecht) een beschermde groep verkeersdeelnemers maar fietsers telkens het idee geven dat ze alles kunnen maken is geen goed voorbeeld. Of zijn boetes alleen voor de gemotoriseerde weggebruikers omdat ervan uitgegaan wordt dat deze meer te besteden hebben? Het gedrag van de gemiddelde fietser is nou niet bepaald om blij van te worden. Daar mag wel wat leergeld worden betaald.
Cookie-instellingen beheren