Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak ongeval Nieuwerkerk gladheid door hagelbui

Toegevoegd: 29-11-2023, 11.10 uur - Update: 29-11-2023, 11.45 uur
Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door gladheid op de weg.
Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door gladheid op de weg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWERKERK - Het ongeluk waarbij woensdagmorgen in Nieuwerkerk een man ernstig gewond raakte, is volgens de politie (mede) veroorzaakt door de weersomstandigheden.


De 34-jarige bestuurder, afkomstig uit Nieuwerkerk, botste vanmorgen kort voor 07.00 met een rode Toyota Aygo tegen een boom langs de Stolpweg. Volgens de politie gebeurde het ongeval tijdens een hagelbui waardoor de weg aanvoor en het plaatselijk glad werd.

Het slachtoffer is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Met het opgeroepen traumateam werd een rendez-vous afgesproken. De auto raakte bij het ongeluk zwaarbeschadigd en is total loss. Bergingsbedrijf Ista heeft de auto getakeld. Vanwege het ongeval was een deel van de Stolpweg enige tijd afgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-11-2023 om 18:32)
@wallie. Wat een rare bekrompen reactie, ben je je pilletje weer vergeten? Ik wens dit slachtoffer veel beterschap toe, al vrees ik het ergste (misschien blijvend hersenletsel) aangezien er geen zijairbags te zien zijn.
Joris (29-11-2023 om 17:32)
Er staat niet voor niets 'mede' bij oorzaak. Die hagelbui alleen is het probleem niet gezien het feit dat alle andere voertuigen rond Nieuwerkerk wel op de weg bleven in dezelfde bui. Dat mede staat voor onaangepast rijgedrag tijdens veranderende weersomstandigheden en is een puur menselijke fout. Haast en afleidende zaken als telefoongebruik vertroebelen de winterse gevaren.
wallie (29-11-2023 om 13:22)
ja, stoute hagelbui ! beetje automobilisten in gevaar brengen die hun snelheid niet willen aanpassen als je gevallen bent.
Miranda (29-11-2023 om 11:32)
Ze hadden toch gewaarschuwd zeker die kleinere auto.s voorzichtig zijn.
Cookie-instellingen beheren