Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij explosie op camping Sluis

Toegevoegd: 29-11-2023, 20.18 uur
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – Bij een explosie op een camping in Sluis is woensdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.


De brandweer, ambulancedienst en politie werden omstreeks 18.25 uur opgeroepen voor een melding van een explosie op een camping aan de Praatvlietweg in Sluis. Vanwege de ernst van het incident werd ook al snel de Rotterdamse traumahelikopter ter plekke gestuurd.

Ter plaatse bleek dat explosie had plaatsgevonden in een klein sanitairgebouw op de camping. Bij de explosie was een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar de oprit van de camping gereden, waar de traumahelikopter klaar stond. Het slachtoffer is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gevlogen.

De brandweer heeft de situatie in en rond het sanitairgebouw veiliggesteld. Vervolgens heeft de politie een plaats delict gemaakt voor verder onderzoek. De woordvoerder van de politie laat weten dat er nog geen duidelijkheid is wat er tot ontploffen is gekomen. Volgens de melding zou er sprake zijn geweest van een gaslekkage.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (1-12-2023 om 18:33)
Zeg heeft niks met verzekering of grens te maken de Lifeliner vliegt ook naar Gent met patiënt de MUG mag ook naar Vlissingen vliegen. Heeft meer te maken met de alarmcentrale die bellen niet eerst Brugge of ze inzetbaar zijn maar meteen Rotterdam. Dit kost te veel tijd en idd Elke Seconde Telt
Marre (30-11-2023 om 16:18)
Het is elke keer touw trekken ,van waar de MUG heli komt. Of dit verzekerings belang is ? Het is het zorgsaam team dat ter plaatse komt. En zij beslissen. Waarom geen eenheid met samen werking met België??? 112 elke sec telt zeggen ze toch. Hoop dat dit slachtoffer,er goed vanaf komt .
Zwg (30-11-2023 om 15:05)
Ik denk dat dit het beleid van de verzekeringsmaatschappijen is. Uit buitenland een traumahelikopter loten komen en dan wordt die patiënt ook in het buitenland opgenomen. Denk dat daar het probleem zit.
Zwg (30-11-2023 om 15:03)
Ik denk dat dit het beleid van de verzekeringsmaatschappijen is. Uit buitenland een traumahelikopter loten komen en dan wordt die patiënt ook in het buitenland opgenomen. Denk dat daar het probleem zit.
Danny (30-11-2023 om 12:59)
VdVocnk, met dat MUG aan de grond stond bedoel ik dat die inzetbaar was vanuit Brugge. En de politiek gaat hier over, zijn al vragen gesteld in provincie waarom tijd verloren gaat om vanuit Rotterdam en als die bezig Amsterdam te laten komen. Ik had pas gesprek MUG piloot en die zei Jah ik merkte ook al dat wij minder opgeroepen werden.
VdVonck (30-11-2023 om 08:46)
Danny, wat heeft dit met de politiek te maken? Als er in Brugge geen traumateam beschikbaar is gaan ze de lucht niet in, simpel.
Cookie-instellingen beheren