Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Trein strandt bij Kapelle na melding van 'brand'

Toegevoegd: 30-11-2023, 13.37 uur
Trein strandt bij Kapelle na melding van 'brand'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – Een trein van NS is woensdagmiddag met technische problemen stil komen te staan ter hoogte van Kapelle. De trein was stilgezet vanwege een mogelijke brandmelding.


De hulpdiensten werden omstreeks 17.10 uur door enkele reizigers gebeld omdat ze de weerkaatsing van het affakkelen van een bedrijf in België hadden gezien op het spoor. Dit wekte de indruk dat de bovenleiding in brand stond. De brandweer en politie kwamen ter plaatse.

Uit voorzorg werd de aankomende trein stilgezet en werd er onderzoek uitgevoerd. Al vrij snel werd er vastgesteld dat het ging om een loos alarm. Toen bleek dat de trein niet meer op gang kwam, aldus de wijkagenten van Kapelle. De opgeroepen medewerkers van ProRail en de incidenten-bestrijders van ProRail zijn ter plaatse gekomen om de problemen op te lossen en de reizigers uit de trein te halen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren