Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 95 km

Hulpdiensten in actie na melding bij Verklikkerplaat

Toegevoegd: 02-12-2023, 14.06 uur
Hulpdiensten in actie na melding bij Verklikkerplaat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Verschillende hulpdiensten zijn zaterdagmiddag in actie gekomen nadat werd gemeld dat personen mogelijk in problemen waren gekomen op de Verklikkerplaat bij Renesse.


Vanaf het strand bij de Hoogenboomlaan werd rond 12.20 uur gemeld dat zich twee personen op de plaat bevonden. De Verklikkerplaat staat al langer bekend als een gevaarlijke plek. Bij hoog water wordt de zandbank afgesneden van het strand. Hierdoor kunnen mensen ingesloten raken door het water.

Rond kwart over elf was het ter plekke laag water, dus op het moment van de melding was het opkomend tij. Daarom werden na de melding de Ouddorpse KNRM-reddingboot Baron van Lynden en het kusthulpverleningsvoertuig van hetzelfde KNRM-station op pad gestuurd. De redders troffen ter plaatse echter niemand op de plaat aan. Nadat contact was gelegd met de oorspronkelijke melder, werd de actie kort voor 13.00 uur beëindigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren