Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor mail over seksuele handelingen

Toegevoegd: 04-12-2023, 18.09 uur
Politie waarschuwt voor mail over seksuele handelingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie waarschuwt voor een mail die in de rondte gaat waarin gedreigd wordt met het verspreiden van ‘seksuele beelden’.


Meerdere personen hebben zich bij de politie gemaild dat er een verdacht mailtje was binnengekomen. In het mailtje werd beschreven dat het account van de ontvanger was gehackt en dat er via de webcam beelden waren opgenomen waarop seksuele handelingen waren te zien. De ‘hackers’ zouden de beelden niet online zetten als er 950 euro was overgemaakt via Bitcoin.

De politie wilt iedereen waarschuwen voor deze mail en roept op om om te kijken naar de medemens die minder digitaal is aangelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (5-12-2023 om 18:19)
Ik heb m ook gehad. Wel een vreemde ervaring. Hopelijk pakken ze de hacker op dezelfde manier terug. Natuurlijk heb ik gelijk de mail verwijderd. Het zijn hufters, maar dat weten we al.
Bram (5-12-2023 om 16:10)
iedereen die hier van in paniek raakt heb wel gekke dingen gedaan achter zijn PC HAHAHA
Ries (5-12-2023 om 12:10)
Heb hem ook weer gekregen. Ik vertrouw het toch allemaal niet. Ik kijk vaak op adult pagina's en als ik dan zo'n mail krijg ben ik bang dat ik in ongemakkelijke posities ben gefilmd
Thijs (5-12-2023 om 11:46)
Deze mail, met vergelijkbare inhoud, gaat al vele jaren rond en is niets nieuws. Het is zo overduidelijk nep dat als je denkt dat dit echt is, je toch eens heel erg goed in de spiegel moeten kijken en je afvragen waar je mee bezig bent, want de zogenaamde opnames zouden dan dingen vertonen die het daglicht niet verdragen of waarvoor je strafrechtelijk vervolgd zou kunnen worden. Als je weet dat dat niet het geval is, niets aan de hand, maar daar richt de oplichter zich niet op. Als je via een blockexplorer zoekt op het betreffende Bitcoinadres, dan kan je ook zien hoeveel mensen er al betaald hebben
M@rk (5-12-2023 om 10:25)
@Rien. John heeft gewoon gelijk want deze scam/spam mail is al zo oud als Methusalem. Als je mails niet vertrouwt dan kun je dat checken op o.a. de Fraude Helpdesk website of je Googled op een stuk tekst van het scam/spam mail en dan krijg je vanzelf te zien of het scam/spam is.
Jos (5-12-2023 om 08:26)
Ach, ik beantwoord deze mailtjes altijd met een foto van m'n blote reet en de tekst " kiss my big white ass " en je hoort er nooit meer wat van.
Cookie-instellingen beheren