Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Politie-inval in Sluis vanwege handel met Rusland

Toegevoegd: 05-12-2023, 22.11 uur
Politie-inval in Sluis vanwege handel met Rusland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – In Sluis is er een huiszoeking gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar handel in technologie met Rusland.


Het Belgische nieuwsmedium VRT-Nieuws heeft vandaag in een nieuwsartikel gedeeld dat dit onderzoek is gestart op basis van informatie van de Amerikaanse overheid. Het onderzoek was gebaseerd op zogeheten ‘dual-usegoederen. Het gaat om zaken die zowel voor civiele als militaire toepassingen geschikt zijn, hierbij valt te denken aan microchips.

In zowel Nederland als België werden er invallen gedaan in privéwoningen en kantoren. Hierbij zijn in Nederland twee personen aangehouden, aldus VRT-news.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japa (7-12-2023 om 17:39)
Where ignorance is bliss, Tis folly to be wise….
Emergo (7-12-2023 om 11:48)
@Televaag En jij durft te beweren dat je dat wel weet. Uit je tekst blijkt een volstrekte eenzijdigheid.
Jimmy Hendriks (7-12-2023 om 11:36)
@televaag Suggereer je nu dat Oekraïne zelf die duizenden heeft vermoord in de Donbass? Hoe zou jij het vinden als Duitsland besluit dat Groningen weer bij hun hoort? Even verplaatsend in de regio? Ik snap goed wat daar gebeurt, gevecht tussen de NAVO en Rusland. Is alleen van de zotte dat geen enkel land zelf mag bepalen in deze wereld hoe zij hun toekomst zien als ik uw mening lees. Overigens zijn de bewoners ter plaatse zelf de NAVO al beu, die heeft namelijk hun keutel ingetrokken m.b.t. toezeggingen voor de oorlog. Dit is nu een morele kwestie geworden en dat is te zien aan heel de houding (inclusief mijn familie en vrienden ter plaatse, die hun “normale” leven ervoor willen opgeven!)
Televaag (7-12-2023 om 09:45)
Dit is zulke onzin. Net als de nieuwberichten dat Rusland chips uit wasmachines haalde...klinkklare onzin, wapens worden op andere manieren geproduceerd met hele.andere chips dan wasmachines. Overigens veroorzaakt Amerika al 25 jaar, of langer ,voor instabiliteit op de wereld. Oekraïne is daar een voorbeeld van, eerst een coup in 2014, daarna al duizenden mensen in de Donbass uitgemoord en nu wijzen naar Rusland? Eng om te zien hoe weinig mensen weten wat daar echt speelt....
Jimmy Hendriiks (7-12-2023 om 05:25)
@ja-ja Elke dode rus is een goede rus in dit geval. Een land binnen vallen dat zich vrij gevochten heeft van het bewind (omdat zij ook meer willen genieten van de vrijheid en rijkdom die Democratie meebrengt) Poetin verdiend in mijn optiek alle steun. Volgens mij vergeet je even dat die Russen elk land onder de SU heeft uitgebuit (lees gezorgd heeft voor de nodige hongerwinters in Oekraïene door het jatten van graan o.a.). Ik zeg niet dat de NAVO of de VS lieverdjes zijn, alleen dat soort zaken kan je hun niet toeschrijven. Dan niet te vergeten dat alle andersdenkenden helemaal geen mening mogen hebben daar. Anders: voel je vrij daar heen te gaan en je vrijheid te ervaren.
Ja-Ja (6-12-2023 om 17:28)
Aan r -John-Jimmy Hendriks. Doden Rusland 20.000.000.Lezen jullie daar ook over.???? Daarom kunnen jullie ook je mening geven.Zeker heeft ook Amerika ons mede bevrijd. Jullie Amerika en NAVO-Europa hadden zich aan de afspraken moeten houden na W2. Dan had er geen oorlog in Oekraine. Wel even verder na denken als jullie dat kunnen. Aan Japa.Jij begrijpt het beter.
Cookie-instellingen beheren