Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde man (21) aangehouden voor openbare dronkenschap

Toegevoegd: 10-12-2023, 11.04 uur
De politie stelde een plaats delict in vanwege een vermoeden van een steekincident.
De politie stelde een plaats delict in vanwege een vermoeden van een steekincident.
© Foto: Politie Basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt een 21-jarige man uit Middelburg aan vanwege openbare dronkenschap. De agenten waren daar eigenlijk voor een melding over een mogelijk steekincident. Ze wilden hulp verlenen aan de 21-jarige man, die gewond was, maar hij maakte het de agenten erg lastig hem te helpen.


Bij de politiemeldkamer kwam vannacht kort voor 04.00 uur een melding binnen dat er iemand was neergestoken op de Markt. Politieagenten waren daar in de buurt en waren heel snel ter plaatse. Ze troffen er een bloedende man aan en probeerden eerste hulp te verlenen. De man was echter heel opstandig en wilde niet meewerken. 

Omdat de agenten hem niet konden helpen, terwijl hij wel hulp nodig had, en omdat ze vermoedden dat de man mogelijk onder invloed was van alcohol en/of drugs, hebben ze hem op de grond gelegd en geboeid. Op die manier kon ook de ambulanceverpleegkundige de man veilig onderzoeken en eerste hulp verlenen. Uit dat onderzoek bleek dat de man mee moest naar het ziekenhuis, maar ook dat wilde hij niet. De agenten hebben toen besloten de man aan te houden voor openbare dronkenschap en wederspannigheid. Uiteindelijk is hij per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat er geen sprake is geweest van een steekincident. De man heeft zijn verwondingen vermoedelijk opgelopen doordat hij gevallen is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (11-12-2023 om 07:35)
Dit toont weer aan dat het drinken van alcohol je intelligentie drastisch verminderd.
Marcus Aurelius (10-12-2023 om 20:38)
dus tegen woordig mag je geen eens meer Hulp weigeren?
Michel (10-12-2023 om 17:20)
Zonde van de tijd van de Politie en Ambulanceverpleegkundige en de verpleegkundigen in het ziekenhuis.
Cookie-instellingen beheren