Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schuiven Oosterscheldekering gesloten vanwege waterstand

Toegevoegd: 21-12-2023, 19.12 uur - Update: 21-12-2023, 19.22 uur
Schuiven Oosterscheldekering gesloten vanwege waterstand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Vanwege de hoge waterstand heeft Rijkswaterstaat de schuiven van de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans gesloten.


De Oosterscheldekering is het grootste Deltawerk van Nederland en sluit bij een waterstand van 3 m boven NAP. Deze waterstand wordt volgens Rijkswaterstaat rond 22.00 uur vanavond verwacht en daarom zijn de schuiven van de Stormvloedkering rond 18.15 uur gesloten.

De hoge waterstand wordt veroorzaakt door storm Pia die momenteel over ons land trekt. Voor Zeeland heeft het KNMI nog tot morgenochtend 04.00 uur code geel afgekondigd. Dit vanwege de kans op zware windstoten van rond de 80 kilometer per uur aan land en rond de 90 kilometer per uur langs de kust.

Eerder vanmiddag meldde het waterschap Scheldestromen al dat zij in verband met het verwachte hoogwater de zogeheten fase 1 'staat van paraatheid' instelde. In deze fase worden de dijken overigens nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is alleen sprake van ‘verhoogde waakzaamheid’.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren