Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fase 1 dijkbewaking afgeschaald door Waterschap

Toegevoegd: 22-12-2023, 11.31 uur
Fase 1 dijkbewaking afgeschaald door Waterschap
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De door Waterschap Scheldestromen afgekondigde fase 1 'staat van paraatheid' werd op vrijdagochtend weer opgeheven. Deze verhoogde waakzaamheid werd op donderdag ingesteld wegens de verwachtte waterstand bij Vlissingen als gevolg van storm Pia. 


Waterschap Scheldestromen beschikt over een 'Maatregelplan Hoogwater'. Dit plan treedt in werking zodra er bij Vlissingen een waterstand van + NAP 3,30 meter of hoger wordt verwacht en begint bij Fase 1 'staat van paraatheid'. Deze fase bestaat uit het continu monitoren van de actuele waterstanden en controleren of coupures en andere kunstwerken in de primaire waterkering afgesloten zijn. Dit geldt ook voor buitendijks gelegen wegen, zoals de Panoramaweg bij Breskens. Vanaf een verwachte waterstand van + NAP 3,70 meter worden de dijken op sommige plaatsen daadwerkelijk bewaakt.

De verwachte waterstand bij Vlissingen was + NAP 3,60 meter. De werkelijk gemeten waterstand was + NAP 3,48 meter. Als het laag water is, wordt een inspectieronde uitgevoerd om te controleren op eventuele schades die zijn ontstaan als gevolg van het hoge water en de harde wind van afgelopen nacht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren