Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 383 km

Gewonde bij ongeval met vrachtwagen A58 Kapelle

Toegevoegd: 24-12-2023, 13.18 uur - Update: 24-12-2023, 15.01 uur
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE - Bij een ongeval op de A58 bij Kapelle is zondagmiddag één persoon gewond geraakt. Een vrachtwagen lekte brandstof. De A58 is gedeeltelijk afgesloten.


Het ongeval gebeurde rond 12.20 uur op de rijbaan in de rijrichting naar Bergen op Zoom. Voor het ongeval werden de ambulancedienst, de brandweer en de politie opgeroepen. Vanwege de ernst van het ongeval werd ook de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen. Ter hoogte van Nieuwerkerk is deze echter weer retour gegaan naar Rotterdam.

Ter plaatse bleek dat er een ongeval had plaatsgevonden tussen een twee personenauto's en een vrachtwagentrekker met oplegger. Door het ongeval sloeg één van de personenauto's over de kop. Meerdere brandweereenheden kwamen ter plekke om het slachtoffer te bevrijden. Nadat het slachtoffer door de brandweer bevrijd was, is deze door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval lekte de vrachtwagen brandstof voor de koelinstallatie. Er is een opvangbak geplaatst maar er is ook brandstof op het wegdek beland. Rijkswaterstaat laat de weg reinigen, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Omdat het schoonmaken en bergen nog enige tijd zal duren, is een omleidingsroute ingesteld via de Oude Rijksweg (N289). Hoe lang de afsluiting nog gaat duren, is niet bekend. Rond 15.00 uur was de weg nog altijd dicht.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren