Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Iets minder schade tijdens jaarwisseling Tholen

Toegevoegd: 04-01-2024, 11.32 uur
Een brandje in Oud-Vossemeer tijdens de jaarwisseling.
Een brandje in Oud-Vossemeer tijdens de jaarwisseling.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Reinoud Hiemstra

THOLEN - In de gemeente Tholen is tijdens de jaarwisseling iets minder schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen dan gemiddeld. Nu lag de schade op 6.500 euro tegen 7.000 euro gemiddeld de afgelopen jaren. Vorig jaar was een uitzondering en lag de schade met 1.980 euro aanzienlijk lager.


Onder meer tien afvalbakken, zes verkeersborden, een bankje en enkele ruiten van een bushokje sneuvelden. "De brandweer is vier maal gealarmeerd, maar kon het af met kleine nacontroles. De kernen Poortvliet en Anna Jacobapolder bleven net als vorig jaar schadevrij", zo meldt de gemeente.

Burgemeester Marleen Sijbers: "We kunnen terugkijken op een, voor de meeste inwoners, mooie jaarwisseling met slechts enkele kleinere voorvallen. Iedere euro schade is er één teveel, maar de avond en nacht is over het algemeen heel rustig verlopen. Een pluim aan onze inwoners daarvoor."

"Daarnaast een extra compliment voor de inzet van de boa’s en brandweer, politie en ambulancepersoneel op wie we hebben mogen rekenen. Gelukkig zijn zij in onze gemeente netjes en respectvol behandeld. De dienstdoende boa's hebben daar waar nodig de jeugd aangesproken op eventueel ongewenst gedrag en daarbij een goed gesprek gevoerd. Dat is Tholen ten voeten uit en dat wordt door alle betrokkenen als positief ervaren."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (4-1-2024 om 12:33)
Ze moesten zich op Tholen op de zondagavond uiteraard een paar uur langer gedeisd houden, om alsnog op de maandagochtend los te gaan. En het slechte weer hielp ook mee. Dus logisch dat er dan ook minder schade was. Heb niet de illusie dat de jeugd tot inkeer gekomen zou zijn of last gekregen zou hebben van hun geweten....
Cookie-instellingen beheren