Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 182 km

Traumahelikopter ingezet bij melding kinderreanimatie

Toegevoegd: 04-01-2024, 19.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopter uit Rotterdam is donderdagavond ingezet in Middelburg nadat een melding was binnengekomen van een kinderreanimatie.


Een ambulanceteam, een verpleegkundig specialist van de ambulancedienst en meerdere politie-eenheden kwamen rond 17.45 uur af op de melding bij de Loskade. Vrijwel direct werd ook de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 opgeroepen. De hulpdiensten gingen er in eerste instantie vanuit dat de helikopter kon landen bij de Loskade zelf maar dat bleek niet het geval.

Voor een rendez-vous werd uitgeweken naar de Schietbaan naast de N57 in Middelburg. De helikopter landde hier rond 18.20 uur. Het patiëntje is kort hierop met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De Schietbaan werd tijdelijk afgezet door de politie. Rond 18.35 uur was de helikopter weer vertrokken en kon de weg weer worden vrijgegeven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (5-1-2024 om 23:07)
@Danny De aanvliegtijd is absoluut geen half uur zoals jij suggereert, maar vanaf EHRD slechts 10 minuten. En de inzet van een traumahelikopter wordt niet bepaalt door de provincie, maar door de Meldkamer Ambulancezorg. Zij bepalen welk MMT team ergens het snelst ter plaatse kunnen zijn.
Camiel (5-1-2024 om 16:05)
Nou als dat zo duidelijk moet zijn dan is het dat niet. Medische Urgentie Groep uit Belgiƫ heeft altijd trauma arts aan boord. Deze kan ook met auto komen, bijvoorbeeld uit Knokke. Niks minder dan een MMT groep.
@danny (5-1-2024 om 13:40)
De MUG vliegt niet als het donker is, daarnaast verdiep je er eens in wat een MUG kan en wat een MMT kan, mischien dat dat dan verduidelijkt voor je waarom er voor het MMT gekozen word, want het gaat niet om transport maar om de medische hulp die een MMT ter plaatse kan leveren.
Danny (4-1-2024 om 19:32)
Hoop dat alles goed is en komt met kindje. MAAR weer de heli uit Rotterdam laten vliegen 30+ minuten... Terwijl de MUG heli inzetbaar was vanuit Brugge (ja heb FR24 gekeken en die was al uren niet ingezet). Dus weer kostbare minuten gebruiken, gelukkig is kindje naar ziekenhuis gebracht, maar wat betekende ook al weer: 112 want elke Seconde Telt!!!!!!! Provincie wordt eens wakker en ga weer samen werken met de Belgen....
Cookie-instellingen beheren