Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stijging aantal verkeersongevallen in provincie Zeeland

Toegevoegd: 15-01-2024, 17.07 uur
Stijging aantal verkeersongevallen in provincie Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ongelukken in Zeeland is toegenomen afgelopen jaar. De provincie heeft de sterkste stijging van heel Nederland.


 Het ging in totaal 2584 keer mis op de Zeeuwse wegen. Dit is een stijging van 10,9 procent vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Er is enkel gekeken naar geregistreerde ongevallen. Tussen de gemeentes onderling zijn er grote verschillen. In gemeente Kapelle zijn de ongevallen het sterkst toegenomen. Hier ging het in totaal 117 keer mis, ruim 44 procent meer dan het jaar daarvoor. Ook in gemeente Borsele, Noord-Beveland en Middelburg was er sprake van een forse stijging. In de gemeenten Schouwen-Duiveland en Reimerswaal was er juist sprake van een daling.

In Terneuzen zijn afgelopen jaar 351 ongevallen gebeurd. Dit maakt dat hier de meeste ongevallen hebben plaats gevonden. Hierop volgt Goes (320 keer), Middelburg (303 keer), Vlissingen (298 keer) en Schouwen-Duiveland (262 keer). In Noord-Beveland lijken de wegen het veiligst. Hier gebeurden ‘maar’ 79 verkeersongevallen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (16-1-2024 om 08:49)
Waar Tuinman en Middelburger en Arnold aan voorbij gaan is dat er altijd al aso's en mobieltjes in het verkeer zijn geweest. Dat is niet de reden van waar dit onderwerp over gaat. Namelijk het ''toenemen'' van het aantal ongevallen. Er is dus geen reden dat t.o.v. 2022 er in 2023 ineens meer mensen gaan denken van, boeien ik ga lekker appen achter het stuur want ik kan niet zonder aandacht. Nee, het gaat om een reden van de toemame waarom er bijvoorbeeld ineens meer ongevallen zijn waarbij mensen onder invloed waren. Wat is daar de oorzaak van? Daar gaat het om.
Tuinman (15-1-2024 om 20:43)
Het is logisch. Velen zijn egoïstisch aan het rijden. Geen rekening houden met een ander en altijd haast. Ten koste van alles. En dan dat hanengedrag, niet normaal. Jammer.
Middelburger (15-1-2024 om 20:23)
Ik denk dat Vlissinger en Kees nog 1 heel belangrijk punt over het hoofd zien, mobieltjes in het verkeer. Zit dagelijks op de weg en het is dagelijkse kost dat iedereen op zijn mobiel zit te klooien ipv met het verkeer bezig zijn. Handhaving is er nauwelijks en de pakkans zeer laag... Ook de hoeveelheid kapotte verlichting op auto's en fietsen, zelfde liedje, word toch niet gecontroleerd. Meer handhaven dus!
Arnold (15-1-2024 om 19:35)
Vanmiddag weer een aantal van die dwazen gezien, die zelfs met de sneeuwval pal op hun voorganger rijden. Dit heeft mijns inziens niets te maken met armoede, stress of angst voor WO3. Gewoon asociaal gedrag, niet meer en niet minder.
Vlissinger (15-1-2024 om 18:26)
Hvzeeland heb ik altijd graag gevolgd en het is mij opgevallen dat er vorig jaar opvallend veel ongevallen zijn gebeurd, waarbij mensen onder invloed waren. Misschien is dit weer te linken aan de toenemende armoede omdat alles duurder en duurder wordt en dat diverse mensen het niet meer trekken en naar de fles grijpen of wat voor drugs dan ook. De spanningen in de wereld nemen ook toe met al die oorlogen (dreiging WO3) en het is bewezen dat naarmate je meer mensen op een hoopje gooit, dat de stresfactor toeneemt (meer korte lontjes in het verkeer) wat ook niet bepaald bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Het toenemend aantal verkeersdeelnemers zal daarom ook een reden kunnen zijn. Tel dit alles bij elkaar op en dan kom je wel in de buurt.
Kees (15-1-2024 om 17:36)
Het verkeer is enorm toegenomen en vele houden geen rekening met andere weggebruikers haast en ongeduld en alles rijdt te langzaam voor hen. Niet kijken niet willen wachten en o ja onder invloed, stress en medicijnen en willen multitasken. 1 ding is belangrijk bezig met het rijden op in je vervoermiddel de gadget is voor thuis.
Cookie-instellingen beheren