Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 145 km

Traumahelikopter twee keer opgeroepen, één keer ingezet

Toegevoegd: 18-01-2024, 17.29 uur
Traumahelikopter twee keer opgeroepen, één keer ingezet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rotterdamse traumateam is donderdag twee maal opgeroepen voor een melding in de provincie. In één geval kwam de helikopter daadwerkelijk ter plekke, bij de andere melding werd de inzet voortijdig geannuleerd.


De traumahelikopter werd rond 14.40 uur voor het eerst opgeroepen nadat vanuit de Damstraat in Yerseke melding was gemaakt van een medische noodsituatie. Met het ambulancepersoneel werd een rendez-vous afgesproken. Rond 15.00 uur landde de helikopter in de buurt van het Shell-tankstation aan de Valckenisseweg in Rilland. Een half uur later keerde het traumateam terug naar Rotterdam.

De tweede melding was omstreeks 16.25 uur bij een adres aan de Markt in Westkapelle. Nadat twee ambulanceteams en twee politie-eenheden waren opgeroepen, volgde ook een alarmering voor het Rotterdamse traumateam. Dit keer werd de inzet geannuleerd toen men ter hoogte van Middelharnis vloog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren