Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 376 km

Gaslekkages bij aanleggen glasvezelnetwerken

Toegevoegd: 23-01-2024, 15.51 uur
De lekkage bij het Havenpark in Zierikzee.
De lekkage bij het Havenpark in Zierikzee.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op twee plaatsen in de provincie is dinsdagochtend een gaslek ontstaan tijdens het aanleggen van een glasvezelnetwerk. De lekkages ontstonden in Hoofdplaat en Zierikzee.


Tijdens graafwerkzaamheden bij het Havenpark in Zierikzee werd rond 10.20 uur een gasleiding geraakt. De brandweer van Zierikzee rukte met spoed uit om metingen te doen en de situatie veilig te stellen in afwachting van de komst van DNWG. Nadat de monteur ter plekke was gekomen, heeft deze het incident verder afgehandeld.

De melding vanuit Hoofdplaat werd rond 11.30 uur gedaan vanuit de Eurostraat. In eerste instantie werd de brandweer van Biervliet opgeroepen maar omdat er onvoldoende vrijwilligers waren om uit te trukken, namen de collega's van de post Breskens de melding voor hun rekening.

Volgens de brandweer werden in de omgeving geen gevaarlijke concentraties gas gemeten. Nadat DNWG een noodoplossing had geplaatst, konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (25-1-2024 om 14:42)
hoe vaak hebben we zulke berichten al voorbij zien komen sinds ze bezig met de aanleg van glasvezel .hebben die geen kaarten waar alle overige leidingen en kabels op staan .en het terug dichtmaken van stoepen is overal een puinhoop .zou het misschien aan de ''goedkope'' inhuurbedrijven liggen .hier sprak niemand Nederlands dus vragen of uitleg was bijna niet mogelijk .begon al met het ''callcenter'' was een dame zat die zeer gebrekkig Nederlands sprak en bijna geen vraag begreep .maar ja het moet goedkoop he .waardeloos op deze manier .is al veel over geklaagd maar daar gebeurd niks mee.
Jac (23-1-2024 om 20:45)
Half Vlissingen ligt scheef door de glasvezel aanleg. En natuurlijk twee maal alles open 1 maal groen voor de Delta en een maal voor de oranje kabel van de KPN. Je moet er wat voor over hebben om met vier streamingsabonnementen in 4K te kunnen kijken... ;-) . Maar dat maakt hier eigenlijk niet uit, want nu ligt de boel weer open voor riolering en Nuts werkzaamheden.
Douwe Dabert (23-1-2024 om 18:48)
Die glaskabel leggers interesseert het helemaal niets. Keer op keer ellende met lekages en doorboorde rioleringen. Om maar niet te spreken over het knullige straatwerk waar je je nek over breekt.
Cookie-instellingen beheren