Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Uithalers vermoedelijk aangestuurd door Rotterdammer

Toegevoegd: 26-01-2024, 16.15 uur
Uithalers vermoedelijk aangestuurd door Rotterdammer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met de politie Rotterdam een man uit die plaats aangehouden voor het ronselen en aansturen van uithalers in de haven van Vlissingen-Oost. Dat is zojuist bekendgemaakt.


Afgelopen week hield de politie in nauwe samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee al acht zogenaamde uithalers aan. Deze personen waren vermoedelijk op zoek naar een partij cocaïne aan boord van een zeeschip dat in de haven lag afgemeerd. De mannen, waaronder twee minderjarigen, werden op heterdaad betrapt toen ze het haventerrein wilden betreden en richting een schip liepen.

De acht werden ingerekend en de politie stelde een nader onderzoek in. Hieruit kwam naar voren dat de groep vermoedelijk werd aangestuurd door een 56-jarige man uit Rotterdam. Hij werd gisteren in een café in zijn woonplaats aangehouden. Zowel het café waar de man werd aangehouden als zijn woning werden door de Zeehavenpolitie doorzocht. In de woning vonden agenten ruim 6.000 euro aan contant geld, een cocaïnepers en verschillende gegevensdragers. Het geld en de goederen zijn inbeslaggenomen.

De acht uithalers die eerder werden aangehouden, zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft beslist dat de mannen voor de komende 14 dagen vast blijven zitten. Ook de man uit Rotterdam zit vast en zal aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. Het schip waar de uithalers het vermoedelijk op hadden voorzien, is inmiddels uit de haven vertrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (26-1-2024 om 19:12)
Top werk van de politie. Dit is de manier hoe je het bestrijd. De kleine jongetjes pakken om uiteindelijk bij de grote psychopaten uit te komen. Geef die gek maar meteen TBS zodra hij veroordeeld wordt. Even goed doorlichten wat z'n connecties zijn etc. om tot nog meer aanhoudingen te komen. Scheelt weer een hoop leed in de wereld en er is niks aan verloren als zoiemand uit de samenleving wordt gehaald.
Juustem (26-1-2024 om 18:52)
Das mooi.. nu plukken die kip
Cookie-instellingen beheren