Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 97 km

Politie neemt pepperspray in beslag

Toegevoegd: 29-01-2024, 22.59 uur
Politie neemt pepperspray in beslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie heeft maandagavond een busje pepperspray in beslag genomen. Burgers mogen namelijk niet in het bezit zijn van pepperspray.


Bij een gesprek in een woning kwam de wijkagent van Terneuzen een busje pepperspray tegen. Volgens de Nederlandse wetgeving is dit een verboden wapen in Nederland en staat er een geldboete van 750 euro op het hebben van dit wapen. De eigenaar heeft na een “goed gesprek” het busje pepperspray aan de politie overhandigd. De eigenaar kreeg een waarschuwing.
 

Binnen Nederland mogen enkel en alleen politiemensen pepperspray gebruiken onder bepaalde voorwaarden, aldus politie.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frits (31-1-2024 om 10:49)
@Drica - alleen bij het gebruik van haarlak moet de tegenpartij relatief dichtbij zijn. Peppersprays daarentegen hebben vaak meer dan 2 meter bereik.
Drica (30-1-2024 om 15:38)
Ik hoorde dat haarlak een goeie vervanging is en afhankelijk van het merk kost he nog geen 5 euro.
Peter (30-1-2024 om 12:30)
Een unicum, geen boete of vervolging. Hij of zij kreeg een waarschuwing. Kijk zo kan het ook opgelost worden. Toch? Ingeleverd en klaar na een vermanend gesprek. Een unicum in Nederland waarbij agenten nog steeds X aantal boetes moeten schrijven.
Cookie-instellingen beheren