Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 107 km

Vrijdag drukste dag voor Westerscheldetunnel door boerenprotest

Toegevoegd: 03-02-2024, 17.44 uur
Er kwamen ruim 6100 vrachtwagens door de tolpoortjes.
Er kwamen ruim 6100 vrachtwagens door de tolpoortjes.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

BORSSELE – Afgelopen vrijdag was het voor de Westerscheldetunnel de drukste dag ooit. Deze drukte werd veroorzaakt door boerenprotesten in België.


De flinke files bij het tolplein aan de N62 bij Borssele werden veroorzaakt door boeren die diverse grenswegen in België blokkeerden. Hierdoor was onder andere knooppunt Markiezaten bij Bergen op Zoom afgesloten. In totaal zijn er 32.879 passanten geweest, waarvan 6.128 vrachtwagens.

De organisatie van de Westerscheldetunnel heeft om een vlotte doorstroming te waarborgen meer personeel ingeschakeld en er zijn diensten verlengd. Ook stonden een tunnelwacht en een berger stand-by om zo snel mogelijk in te grijpen bij een incident. Uiteindelijk is de dag volgens de organisatie van de Westerscheldetunnel goed verlopen en stond er maar enkele keren een korte file.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris Geuze (4-2-2024 om 23:06)
Ze hadden de tunnel ook tolvrij kunnen maken voor een bepaalde tijd!
Cookie-instellingen beheren