Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewoner betrapt insluiper in Vlissingen, 34-jarige man aangehouden

Toegevoegd: 05-02-2024, 12.11 uur - Update: 05-02-2024, 17.43 uur
Bewoner betrapt insluiper in Vlissingen, 34-jarige man aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond in een woning aan de Prins Hendrikweg in Vlissingen een 34-jarige man aangehouden op verdenking van insluiping en bedreiging. De indringer werd betrapt toen één van de bewoners thuiskwam.


Toen de bewoner van een antikraakwoning aan de Prins hendrikweg rond 23.30 uur thuiskwam, trof hij een open schuifdeur aan en brandde er licht. Hij zag vervolgens dat boven in zijn kamer een man stond die bezig was zijn kleren aan te doen. De bewoner vroeg vervolgens aan de man wat hij daar moest.

De insluiper pakte vervolgens een stalen bandenlichter en zwaaide daar dreigend en wild mee. De bewoner kon de bandenlichter ontwijken en sloot snel de deur, waarna hij de politie waarschuwde. Agenten hebben de indringer vervolgens kunnen aanhouden. Hij werd vastgezet. De verdachte bleek een bekende van de politie. "Hij stond geregistreerd als veelpleger", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (6-2-2024 om 07:52)
Dus nooit zonder wapen een inbreker benaderen, een knuppel doet wonderen
Smeerkees (5-2-2024 om 18:47)
En als je als bewoner een stalen bandenlichter pakt om je eigendom te beschermen, wordt je veroordeeld voor poging tot doodslag. Neem aan dat dit bij de inbreker ook ten laste gelegd wordt, of komt deze er weer met een foei en niet meer doen vanaf? krom systeem.
bram goeree (5-2-2024 om 17:51)
moeilijke jeugd enz die staat zo weer op straat want behandelaars zijn weg bezuinigd en instellingen ook .het word steeds ''beter''
Tuinman (5-2-2024 om 14:06)
Zo een moet je niet veel opsluiten, maar heel lang.
Cookie-instellingen beheren