Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 94 km

Oponthoud door boerenblokkades bij grensovergangen

Toegevoegd: 06-02-2024, 11.16 uur - Update: 06-02-2024, 19.31 uur
Oponthoud door boerenblokkades bij grensovergangen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verkeer dat de grens over wil bij Sint Anna Ter Muiden (Sluis) of Westdorpe, moesten dinsdag rekening houden met oponthoud. Boeren die net over de grens in België demonstreren, zorgden namelijk voor verkeershinder.


De provincie Zeeland waarschuwde rond 11.35 uur voor hinder op zowel de N253 als de N62. De wegblokkades vonden niet plaats op de genoemde wegen zelf, maar op de Belgische delen ervan: respectievelijk de N376 bij het plaatsje Schapenbrug en de N423 bij Zelzate. Boeren demonstreerden hier, net als op andere plekken in binnen- en buitenland, tegen de EU-regels.

Nadat rond 13.15 uur een bermbrandje was geblust bij de grensovergang bij de N62, werd de blokkade opgeheven en kon het verkeer hier weer passeren. De blokkade op de N376 bij Schapenbrug werd rond 19.30 uur opgeheven, zo heeft de provincie bekendgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (7-2-2024 om 19:06)
Het klinkt solidair met elkaar maar heeft andere kant.wat blijkbar niet gezien wordt. ze beslissen over elkaars tijdsindeling. (Rijd genoeg over blijkbaar?) Stikstofuitstoot ophogen met verplaatsen via lange afstand en vele tractoren.. en dan...asbest en autobanden in brand steken in bijzijn van aanwezigen... ja, zo kom je ook van je concurrerende collega af vanwege gezondheidsproblematiek.
Thera (7-2-2024 om 16:33)
Erg dit. Ze klagen al enorm als ze hun eigen land niet op kunnen vanwege regenwater omdat ze hun werk dan niet kunnen doen. Ze beperken wél anderen bewust met blokkades om niet naar hun werk te kunnen. Ze realiseren zich de gevolgen niet voor oa hulpdiensten en mensen die naar spoedeisende hulp moeten of andere onvoorziene familieomstandigheden hebben. Het zou mooi zijn als er vrachtwagens voor en achter de blokkade gaan staan, laat ze daar maar een week of wat bij elkaar staan.. zoveel opgewonden strandjes bij elkaar; lost zich vanzelf op.
Jordi Verschuuren (6-2-2024 om 19:23)
Tijd om die trekkers af te voeren en ze bij domeinen rz te veilen. "no farmers no food" niet eens een halve waarheid hier. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Ze hoeven niet over de hele wereld onze producten te eten, waarvoor onze leefruimte en gezondheid moet boeten. Als de boer de regels niet snapt of wil snappen is hij misschien niet geschikt voor het beroep. Natuurlijke selectie zullen we maar zeggen. Pas op want de sympathie wordt voor puur eigen gewin misbruikt.
bram goeree (6-2-2024 om 18:56)
Ad en John ik ben het volkomen met jullie eens .ik snap wel dat de boeren alle regels enz beu zijn maar ga dan naar Den Haag ipv de burger het zuur aan te doen .onder de burgers is bet veel begrip voor de boeren maar niet voor deze acties .dat gaat tegen hun werken .de regering is de oorzaak ,ook de EU en de supermarkten die de boer veel te weinig betalen .hoor ik mensen weer denken dan moeten wij weer meer gaan betalen .dat hoeft niet want de marges van de supers zijn groot genoeg om de boeren meer te betalen zonder dat de prijzen veel omhoog moeten .maar ja ze bewegen niet ook de EU komt met loze beloften dus is dit nog niet direct opgelost
Kees (6-2-2024 om 18:20)
Volledig eens met John en Ad. Ben het spuugzat met deze boeren! Schandalig hoe zij zich gedragen en vernielingen en schade aanrichten. Dat burgers moeten lijden onder deze dwazen is van de zotte. Al verschillende burgers gewond door deze lompe acties maar ze gaan gewoon door. Kan hun het verrotten maar oh wee als ze een btj mee moeten veranderen zo de rest van NL
John (6-2-2024 om 17:20)
Ad Jonkers Volledig mee eens. Alle acties dat ze uitvoeren komen op kosten van de gewone burger en de burgers verliezen ook nog geld omdat ze niet of vertraagd naar hun werk kunnen. Ze moeten ook ophouden met het gelul Zonder boeren geen eten"". want zonder stroom, olie, transport, klanten, winkels, enz betekend "geen boeren". Wij moeten het met zijn alle doen.
Cookie-instellingen beheren