Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 345 km

Flink gaslek in Breskens, brandweer uren bezig

Toegevoegd: 06-02-2024, 19.16 uur
De brandweer werd zo'n 2,5 uur ingezet.
De brandweer werd zo'n 2,5 uur ingezet.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens werkzaamheden in Breskens is dinsdag aan het begin van de middag een flink gaslek ontstaan. Twee brandweerwagens werden ingezet.


Het gaslek werd rond 12.25 uur ontdekt bij de kruising van de Burgemeester van Zuijenstraat en de Langeweg. Volgens de brandweer van Breskens werd onderweg al duidelijk dat sprake was van een lek in een leiding met een diameter van 200 mm. De brandweer wilde een waterscherm opzetten, maar dat bleek niet zo eenvoudig want op het moment van het incident was er tijdelijk geen waterdruk in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Omdat er geen waterdruk was, werd een alternatieve waterwinning verzorgd vanuit de nabij gelegen kreek. Hiervoor werd ook de waterwagen van de brandweerpost Stampershoek (Oostburg) opgeroepen. De brandweer heeft een waterscherm geplaatst om zo het vrijkomende gas te mengen en ontsteking te voorkomen. De brandweerlieden deden continu metingen totdat rond 15.00 uur de gasleiding vrij was van druk en de situatie voldoende veilig was en inzet niet langer nodig was.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren