Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alsnog taakstraf en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeval Ossenisse

Toegevoegd: 07-02-2024, 12.04 uur
De bijrijder en tevens vriend overleed ter plaatse.
De bijrijder en tevens vriend overleed ter plaatse.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De inmiddels 22-jarige Boris S. uit het Belgische Stekene heeft er lang op moeten wachten, maar als er zich niets bijzonders voordoet hoort hij op 21 februari de uitspraak van de Middelburgse rechtbank. Deze jongeman wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Ossenisse.


Het gebeurde allemaal op 30 juli in 2021 in Ossenisse. S. en zijn beste vriend waren 's avonds naar Ossenisse gereden en op de terugweg op de Grindweg naar Hontenisse ging het mis. S. reed een snelheid van 130 kilometer per uur op de smalle, onverlichte en kronkelige weg. In een flauwe bocht raakte de wagen een boom, in de volgende bocht een tweede boom. De auto sloeg over de kop en de rit eindigde in een sloot. De vriend tevens bijrijder overleed ter plaatse. S. zelf raakte ernstig gewond. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren werd ook woensdag niet duidelijk omdat S, zich nog steeds niets meer kan herinneren. S. zei regelmatig een onverklaarbare bloedneus te hebben, duizelig te worden en hoofdpijn te hebben

De zaak tegen de jonge Belg diende eind juli 2022 en toen werd er een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van twee jaar tegen hem geëist voor dood door schuld. De rechtbank oordeelde in haar uitspraak dat zij niet voldoende was voorgelicht over een mogelijk medische oorzaak en hield de zaak aan. De advocaat van S. stelde bij de vorige zitting een mogelijk medische oorzaak dan ook niet uit te sluiten en dat er 'iets' moest zijn gebeurd, waardoor S. zo hard - met het risico zelf dodelijk slachtoffer te worden - zou hebben gereden. Inmiddels zijn alle onderzoeken afgerond en is er geen duidelijk medische oorzaak geconstateerd. Voor de officier van justitie (OVJ) dan ook geen reden om zijn eis aan te passen.

De rechtbank zal op 21 februari uitspraak doen in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (7-2-2024 om 12:41)
Bij een medisch noodgeval bel je 112 en ga je niet als een debiel door de polder scheuren. Slecht excuus, de rechter die daarin meegaat zit op de verkeerde positie. Die bloedneus en duizeligheid zullen vast iets met het poederen van de neus te maken hebben
Cookie-instellingen beheren