Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vindt vier kilo drugs in auto bij controle

Toegevoegd: 08-02-2024, 07.53 uur
De aangetroffen drugs werd in beslag genomen.
De aangetroffen drugs werd in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten van het basisteam Walcheren hebben deze week bijna vier kilo drugs in beslag genomen naar aanleiding van een verkeerscontrole.


Agenten zagen een voertuig rijden dat opviel door het bijzondere rijgedrag van de bestuurder. Hierop werd een controle ingesteld. De bestuurder probeerde tijdens die controle een tas te verbergen, maar de agenten hadden dit in de gaten. De sterke henneplucht die in de auto hing, verklapte al iets over de vermoedelijke inhoud.

Bij nader onderzoek bleken in de tas gesealde pakketten met hennep te zitten. De automobilist werd aangehouden en de hennep werd in beslag genomen. Op het politiebureau werd de hennep gewogen. Het bleek te gaan om bijna vier kilo. De verdachte moet zich volgens de politie later verantwoorden bij het Openbaar Ministerie (OM).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (9-2-2024 om 07:16)
@Ewa cpod? U bedoelt zeker CBD? En het wordt niet gelegaliseerd, maar gereguleerd. Dat is iets anders. Winstbejag. En de kwaliteit gaat echt niet ineens omhoog, de prijs wel. Op gebied van criminaliteit gaat er niets veranderen zo.....
Ewa (8-2-2024 om 21:46)
Word ook gelegaliseerd Wouter overpaarjaar iedere shop met eigen medi of cpod of hoe je het ook wil labellen of noemen gaat komen!!
Zeeuws (8-2-2024 om 21:43)
@Wouter, helemaal mee eens! Scheelt extra werk voor politie en justitie. @Ad Jonkers, jij gelooft zeker dat de wietfee de coffeshops bevoorraadt?! Er bestaat veel hypocrisie rond het gebruik van wiet, terwijl de gevolgen van alcoholmisbruik er niet om liegen.
Adolfo (8-2-2024 om 16:34)
Er wordt zoveel geld mee verdient. 4 x 1 kilo voor 4000/5000 is al snel 16000/20000 euro
Wouter (8-2-2024 om 13:08)
Legaliseer het nou gewoon eens, we hebben het hier niet over chemisch in elkaar gezette drugs maar over toppen van een plant!!
Ad Jonkers (8-2-2024 om 08:12)
Goede vangst, zal niet voor eigen gebruik geweest zijn. Maar waarom mag deze handelaar gewoon in vrijheid zijn (eventuele) straf afwachten? Vier kilo is een aardige waarde. De stap om hem gewoon thuis te laten zitten is compleet waardeloos!
Cookie-instellingen beheren