Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepagent neemt sieraden mee in Terneuzen

Toegevoegd: 10-02-2024, 00.01 uur
Nepagent neemt sieraden mee in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Iemand die zich voordeed als politieagent heeft vrijdagmiddag en -avond inwoners van Terneuzen geprobeerd te bestelen. In zeker één geval wist de persoon waardevolle spullen mee te nemen.


Volgens de politie belde een man zeker zeven Terneuzenaren met de mededeling dat enkele inbrekers waren aangehouden en dat zij een papiertje met hun adres bij zich hadden gehad. "De 'agent' vroeg of de bewoner veel geld of waardevolle spullen had. Zo ja, dan wilde hij dit ophalen en opbergen. Eén inwoner uit Terneuzen-Zuid gaf een enveloppe met sieraden mee", zo vertelt de politie.

De politie raadt aan nooit in te gaan op dergelijke telefoontjes en geen antwoord te geven op persoonlijke vragen. "Hang op! De politie belt nooit naar mensen om hen op deze manier te waarschuwen en kostbare spullen op te halen. Geef nooit waardevolle spullen, een pinpas of pincode af. De politie of een bankmedewerker vraagt daar nooit naar. Wordt u gebeld, hang dan op en bel de politie: 0900-8844 of 112 (spoed). Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (10-2-2024 om 19:02)
optimist misschien ben jij wel zo een optimist dat jij ervan uit gaat dat iedereen net zo ''slim'' is dan jij .wacht maar totdat jij ook op leeftijd raakt .dan begrijp jij het hopelijk wel .en niet iedereen heeft hulp om dit te voorkomen (kinderen of mantelzorgers) dus (ver) oordeel niet te snel
optimist (10-2-2024 om 16:32)
Er is al zo veel voor dit soort acties gewaarschuwd...onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die hier intrappen.
Renee (10-2-2024 om 16:24)
Ze slaan voor €15 je hersens in om aan hun behoefte te kunnen voldoen denk ik. Let wel dan telt er maar een ding??? Mensen pas op ze hebben volgende week weer een ander trucje ,en overheid haal die vuiltjes eens een keer uit jullie ogen. Waarschuw ouderen meer en meerdere keren ook de kinderen en familie. Dan heb ik het nog niet over straffen aanpassen.
Ditjes en datjes (10-2-2024 om 11:44)
Ook een agent is verplicht te legitimeren bij twijfel
een Moeder (10-2-2024 om 10:25)
Hoe laag en gemeen om zoo aan spullen te komen .
Cookie-instellingen beheren