Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpverleners drie keer in actie op strand Renesse

Toegevoegd: 11-02-2024, 20.46 uur
Hulpverleners drie keer in actie op strand Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Hulpverleners zijn zowel zaterdag als zondag in actie gekomen omdat op het strand bij Renesse mensen medische hulp nodig hadden.


Zaterdag was rond 12.10 uur tijdens de jaarlijkse Strao iemand van een paard gevallen. Hierop werd niet alleen de ambulancedienst opgeroepen, ook een brandweerjeep en de reddingsbrigade werden ingeschakeld. Volgens de brandweer is het slachtoffer gestabiliseerd waarna de brandweer de patiënt over het strand naar de ambulance heeft gebracht.

Rond 14.10 uur gebeurde opnieuw een incident rond de Strao. Dit keer was iemand van een paard gevallen. Vervolgens kreeg het slachtoffer een schop van het paard, zo meldt de brandweer van Burgh-Haamstede die ook dit keer in actie kwam met de strandjeep. Net als bij het eerste incident verzorgde de brandweer het vervoer van het slachtoffer over het strand.

Zondag werden de hulpdiensten rond 11.20 uur gevraagd om actie te komen nadat iemand ongelukkig ten val was gekomen tijdens het hardlopen. Nadat de patiënt was gestabiliseerd, is ook deze door de brandweer naar de ambulance gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren