Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtbank Middelburg houdt open dag

Toegevoegd: 12-02-2024, 12.46 uur
Rechtbank Middelburg houdt open dag
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Op zaterdag 23 maart houdt de rechtbank in Middelburg een open dag. Tijdens deze dag worden er onder meer rondleidingen gegeven en worden er zittingen nagebootst. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur.


De rechtbank in Middelburg is elke dag geopend voor publiek. "Openbare zittingen kunt u iedere dag bijwonen", laat de rechtbank weten. Maar tijdens de open dag op zaterdag 23 maart wordt er een uniek kijkje in de wereld van de rechtspraak gegeven. 

Op die zaterdag worden er rondleidingen gegeven door het publieke gedeelte van de rechtbank en het cellencomplex. Ook worden er politiezittingen nagespeeld en zullen er rechtbanktekenaars aan het werk zijn. Er zal voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. 

Naast alle medewerkers van de rechtbank zullen ook organisaties waar mee wordt samengewerkt, aanwezig zijn. Denk hierbij aan de politie, het Openbaar Ministerie, de Raad voor de kinderbescherming, PI Torentijd (de gevangenis in Middelburg) en Slachtofferhulp. Ook zullen er leuke activiteiten georganiseerd worden voor kinderen. 

“Een Open Dag is het perfecte moment om mensen op een informele manier te laten zien hoe wij werken, en met welke andere organisaties wij samenwerken. Transparantie vinden wij heel belangrijk. Daarnaast vertellen we graag over innovatieve initiatieven zoals de Zeeuwse regelrechter", verteld Jasper van den Beld, president rechtbank Zeeland-West-Brabant

Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig. Wel moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren